Primorci, ki bodo v desetih dneh odigrali kar štiri težke tekme (po včerajšnji v Nemčiji jih v nedeljo čaka prvenstveni obračun s Krškim, v sredo derbi s Celjem Pivovarno Laško, v soboto pa evropski dvoboj z romunsko Constanto), so v Hamburgu nastopili brez stebra obrambe Vladimirja Osmajića in Matjaža Mlakarja, ki je bil na zapisniku, a ni stopil na igrišče. Kljub dolgemu in napornemu potovanju na sever Nemčije so Koprčani pokazali odlično predstavo, v kateri je bil izid že v prvem polčasu kar 11-krat izenačen, najvišjo prednost v tem delu igre pa je imelo prav moštvo trenerja Fredija Radojkoviča, ki je po zaostanku s 5:6 v treh minutah doseglo štiri zadetke zapored in v 17. minuti povedlo z 9:6.

Na začetku drugega polčasa je vratarja Jureta Vrana zamenjal Gorazd Škof, ki je bil osrednja osebnost nadaljevanja tekme. Ekipa domačega trenerja Jensa Häuslerja, očeta štirih otrok in do novega leta trenerja mlajših selekcij v klubu, je kljub odličnim Škofovim obrambam nekajkrat povedla s tremi zadetki prednosti (19:16, 20:17, 21:18), a so Koprčani v 51. minuti spet vzpostavili rezultatsko ravnotežje. Ko je moral dve minuti pozneje na kazensko klop Dean Bombač, so to gostitelji kaznovali z dvema zaporednima zadetkoma, vodstvom s 26:23 in vse je kazalo, da je Cimos dokončno na tleh.
Toda Radojkovičeva četa je v končnici znova vstala od mrtvih. Po zaostanku s 25:27 so Koprčani z igralcem več izenačili na 27:27, potem ko sta bila uspešna Milorad Krivokapić in dobro minuto pred koncem še Matjaž Brumen. Hamburg je krenil v zadnji napad, a je Škof ustavil dva strela zapored, deset sekund pred koncem pa se je kapetan Uroš Rapotec po hitri »kontri« sam znašel pred vratarjem Johannesom Bitterjem, ki pa je njegov strel ustavil.

Do odbite žoge je prišel Brumen, nad katerim so gostitelji naredili prekršek za izključitev, a ura je tekla do izteka regularnega časa igre. Zato sta jo madžarska sodnika Horvath in Marton vrnila za pet sekund nazaj (na 59:55), Koprčani pa so dobili priložnost za novi napad. Tik pred zadnjim znakom sirene se je Bombač po uigrani akciji znašel na šestmetrski črti in streljal pod očitnim prekrškom. Toda madžarska sodnika sta umolknila in nista bila dovolj pogumna, da bi v zadnji sekundi dosodila povsem jasno sedemmetrovko za Cimos...