Prihajajoči konec tedna športni društvi Tribuče in Dragovanja vas namreč pripravljata rekreativno tekmo v smučarskih skokih na novo zgrajeni 35-metrski skakalnici v Tribučah, v nedeljo pa bo tekma v smučarskih skokih tudi na nekoliko manjši, 30-metrski skakalnici v Dragovanji vasi.

V Tribučah se bo tekmovanje pričelo v soboto ob 16. uri (čas za prijave in trening bo od 14. do 15. ure), v Dragovanji vasi pa v nedeljo ob 13. uri (prijave in trening med 10. in 12. uro).

Tekmovalec, ki bo na obeh tekmah dosegel največji seštevek dolžin skokov, bo osvojil pokal obeh skakalnic, vsi tekmovalci, ki bodo osvojili prva tri mesta v posamezni kategoriji, pa bodo prejeli pokale.
Dušan Šuštarič, ki je del organizatorske ekipe, meni, da se bo obeh tekem skupaj udeležilo okoli 80 tekmovalcev in tudi kakšna pogumna tekmovalka, pričakuje pa tudi več kot 500 gledalcev.

"Za smučarske skoke v Beli krajini vlada veliko zanimanje, ker zaradi pomanjkanja snega takšnih prireditev ne moremo vsako leto izvesti, so še toliko bolj privlačni za Belokranjce. So kombinacija športa in zabave, obvezno jih spremljata tudi živahna glasba in dobra hrana," razloži Šuštarič in dodaja, da prijavnine ni, "prijavi pa se lahko vsak, ki je dovolj pogumen."

Sicer pa so rekreativni smučarski skoki v regiji precej priljubljeni, športna društva prirejajo rekreativne tekme tudi drugod po regiji, med drugim tudi v Krškem in Ribnici.