V intervjuju je Sir Paul McCartney povedal, da že od šestdesetih let redno kadi marihuano, sedaj pa se je razvadi odločil narediti konec. "Dovolj sem pokadil. Sedaj vzgajam hči in zavest o odgovornosti se vsekakor pojavi – če imaš srečo.“

Paul naj bi do marihuane celo gojil posebno strast, ki jo je razvil v letih hipijev. Kot zanimivost je izpostavil, da je bil v težavah zaradi drog večkrat kot pa njegov kolega John Lennon, ki je sicer slovel kot težak uporabnik.

Paula naj bi na travo navadil Bob Dylan, ki je bil takrat presunjen, da Paul sploh še ni poizkusil marihuane. Za tem so prišli heroin, LSD, kokain, ki so domnevno navdahnili nekatere najbolj znane uspešnice Beatlesov.

McCartney je bil tako zaradi posesti drog aretiran leta 1972 na Švedskem in na Škotskem, leta 1980 so ga deportirali z Japonske, štiri leta kasneje pa so ga aretirali na Barbadosu. Ko je bil glasbenik poročen s Heather Mills se je že zdelo, da je odvisnost malce omilil, pa se je tudi to izkazalo za neresnično – Millsova je v intervjuju po njuni ločitvi razkrila, da je Paul kadil tako pogosto, kot nekateri spijejo skodelico čaja.

Paul je sicer oče štirim odraslim otrokom, ne zna pa pojasniti, zakaj ga je vzgoja šele sedaj tako streznila, da opusti kajenje.