Zgodnji termin (12.00) tekme ni oviral slovenskih prvakov, da so še drugič nadigrali goste z Dunaja. Ekipa, ki ima povprečno starost dobrih 17 let, se ni mogla enakovredno kosati, čeprav ACH Volley tudi tokrat ni igral v polni sestavi. Prost dan je dobil Matej Vidič, na igrišče niso stopili niti Andrej Flajs, Uroš Kovačević in Gregor Ropret, le za nekaj servisov pa sta se za servisno črto znašla Matevž Kamnik, povratnik po poškodbi in dolgem odmoru, ter Alen Šket.

Tekma posebno veliko zanimivih dogodkov ni vsebovala, omeniti je treba le dva, in sicer prikaz neubranljivih servisov najučinkovitejšega igralca tekme Klemna Čebulja ob koncu prvega niza in prvo točko Kamnika (as) po vrnitvi na igrišče, ki je tako navdušila njegove sproščene soigralce, da so okrog njega uprizorili pravi bojni ples.

Sicer pa so imeli Ljubljančani - nad nastopom v srednjeevropski ligi niso ravno navdušeni-, tekmo ves čas pod nadzorom. Že na začetku nizov so Čebulj in razpoložena blokerja, ki sta goste spravljala ob živce tako z bloki kot s "prvim tempom", poskrbeli za visoko vodstvo, ki so ga nato še povečevali. Majhna izjema je le tretji niz, v katerem ekipa, ki najbrž v slovenski ligi ne bi mogla igrati in ki se je otroško veselila vsake točke, edinkrat v nizih povedla (2:1), pozneje še nekaj časa držala spodoben zaostanek, toda častnemu nizu vseeno ni bila niti blizu.

Branilci naslova, ki so se letos skupaj s Hypo Tirolom iz Innsbrucka ligi pridružili šele v končnici oziroma četrtfinalu, so se tako uvrstili na zaključni turnir. Kje bo ta, pa zaenkrat ni znano. Načrtovano je bilo, da bo turnir v svoji novi dvorani organizirala Posojilnica Dob, ki pa je izpadla v četrtfinalu, odpustila trenerja, tako se zaenkrat ne ve, kakšna je usoda turnirja, za katerega organizacijo velikega zanimanja ni.