Skupina hekerjev je v pismu, ki so ga javnosti izpostavili na spletni strani ministrstva za zunanje zadeve, sporočila tri najpomembnejše vidike njihovega boja. Sporočilo je trenutno že umaknjeno s spletne strani, stran pa nedostopna javnosti zaradi "rednega vzdrževanja".

Pomembnost naroda

V pismu so želeli izpostaviti, da z nobenim od svojih dejanj ne želijo nikomur škodovati, da se le želijo boriti za "svobodo interneta, svoboden pretok informacij in neodvisno novinarstvo.“ Izpostavili so, da ni pomembno, kateremu sloju kdo pripada, da je pomembna skupnost ljudi, ker da naj oni sploh ne bi potrebovali vlade, temveč vlada njih.

Oblast je treba dati narodu

V boj proti nadzoru in izkoriščanju malega človeka pozivajo vse, tudi gospodinje, zidarje in upokojence, ker "vsi štejemo!“ Zagotavljajo, da je vsaka njihova poteza "poskus, da ljudem vrnejo oblast in spoštovanje, ki si ga zaslužijo.“ Svoje prepričanje podkrepijo s primeri in pogum vlivajo z dokazi, da eden brez drugega sicer ne moremo, vlada pa, da ni tista, ki bi koga ohranjala pri življenju.