Vremenske nevšečnosti so včeraj Koprčanom povzročile veliko težav med potovanjem v Nemčijo. Iz Trsta, od koder bi morali poleteti proti Münchnu, so se z avtobusom vrnili v Koper, ker je bilo letališče v nemškem mestu zaprto zaradi močnega sneženja. Po neuspešnem poskusu so se nato šele zvečer prek Benetk in Frankfurta podali v novo potovalno avanturo...

"Če iskreno povem - o zmagi ne razmišljamo. Proti tako vrhunski ekipi, kot je Hamburg, bi bilo to tudi iluzorno pričakovati. Tako mi kot Nemci bomo lahko igrali brez rezultatskega pritiska, a to ne pomeni, da smo že vnaprej izobesili belo zastavo," pravi Cimosov igralec Matjaž Brumen, ki je zaradi težav s hrbtenico (ukleščen živec) vseh šestdeset minut sobotne tekme proti Metalurgu v Bonifiki presedel na klopi za rezervne igralce. Ljubljančan na začasnem delu na Primorskem se zaveda, da njegov klub čakajo še pomembnejše tekme: "Seveda se želimo v Hamburgu predstaviti v čim lepši luči, a za nas sledijo pomembnejši dvoboji po gostovanju v Nemčiji: predvsem tekma zadnjega kroga lige prvakov proti Constanti, nato pa tudi v slovenski ligi in pokalu."

Medtem ko je Brumnov nastop v Nemčiji vprašljiv, trener Fredi Radojkovič verjetno ne bo mogel računati na Matjaža Mlakarja (čeprav je odpotoval v Nemčijo) in zanesljivo ne na steber obrambe, Črnogorca Vladimirja Osmajića. Mlakar je po novi v nizu poškodb šele začel lažje treninge, 202 centimetra visoki Osmajić (ostal je v Kopru) pa se je poškodoval v zadnjih sekundah proti Metalurgu. Zaradi poškodbe mečne mišice je najprej obsedel na igrišču, nato s pomočjo odšepal z igrišča, dodatni pregledi pa bodo pokazali resnost poškodbe.

Cimos in Metalurg imata dva kroga pred koncem enako število točk (po 10) in si delita drugo mesto, ki vsaj na papirju prinaša lažjega nasprotnika v osmini finala. Cimos gostuje še pri Hamburgu in igra doma s Constanto, Metalurg pa v nedeljo igra proti Wisli na Poljskem in gosti Nemce. "Seveda želimo biti drugi, a je skorajda vseeno, koga dobiš za tekmeca v osmini finala. Vsa moštva so vrhunska in med njimi skorajda ni kakovostnih razlik, morebiti je majhna prednost le igranje povratne tekme doma," meni trener Fredi Radojkovič.

Hamburg, ki je tik pred novoletnimi prazniki odpustil švedskega trenerja Pera Carlena (moštvo od takrat vodi 44-letni Jens Häusler), je včeraj podaljšal sodelovanje z Renatom Vugrincem, razlog pa sta poškodbi Marcina Lijewskega in Oscarja Carlena. V nemški ligi je Hamburg tretji s 30 točkami (prvi Kiel z 38 točkami, na drugem mestu Füchse Berlin z 31), na lanski oktobrski tekmi pa so se Nemci v Bonifiki - čeprav so ob polčasu vodili s 17:10 - srečno izvlekli šele v dramatični končnici (24:23), v kateri so Koprčani zapravili kopico priložnosti za skalp ali vsaj remi z bogatim klubom iz drugega največjega nemškega mesta, za katerega igrajo rokometaši iz sedmih držav: Hrvaške, Francije, Švedske, Poljske, Danske, Slovenije in Nemčije.