Policisti so namreč z dodatnim zbiranjem dokazov ugotovili, da obstajajo razlogi za sum storjenega kaznivega dejanja javnega vzpodbujanja sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Zato so evidentirali kaznivo dejanje in obvestili pristojno državno tožilstvo, hkrati pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Ob tem je POP TV povzel tudi navedbe varuhinje človekovih pravic Zdenke Čebašek Travnik, da se podobnim incidentom, ki se je zgodil v soboto, v prihodnosti ne bomo mogli izogniti, če bomo premilo reagirali na tovrstne dogodke. Po njenem mnenju je namreč "uporabljati kot sovražni govor trpljenje celega naroda najbolj sprevrženo, kar se sploh lahko dogaja v nekem javnem prostoru". Hkrati Čebašek Travnikova opozarja, da je trenutna pravna ureditev poleg nizkih zagroženih kazni neustrezna tudi zato, ker je do obsodb v podobnih primerih prišlo zelo redko.

Kot je še poročal POP TV, na kazni za okrog deset izgrednikov upajo tudi na Rokometni zvezi Slovenije, kjer še navajajo, da na rokometnih tekmah doslej takšnih incidentov še ni bilo.

"Vse dokler bo obstajal Rokometni klub Maribor Branik, ti fantje nimajo več vstopa na tekmovanja", pa je zagotovil direktor kluba Andrej Bauman. Ob tem je tudi prepričan, da bi bilo mariborskim izgrednikom treba prepovedati vstop na vse športne prireditve. Poudaril je tudi, da so sobotno tekmo takoj prekinili in izgrednike odstranili iz dvorane, zato jih Evropska rokometna zveza ne bo kaznovala.