Metz, pri katerem so v preteklosti že igrale Kristina Franić (zdaj članica Krima) ter Vesna Horaček in Tanja Dajčman (nekdanji igralki Krima), ima tako kot Ljubljančanke po dveh tekmah dva poraza. Čeprav so Francozinje v gosteh v Valcei visoko izgubile, pa so povsem drugačen obraz pokazale doma na prvi tekmi proti Budućnosti, kjer so pustile dober vtis. Krim tako znova čaka zahtevna naloga, pa čeprav v francoski ekipi, ne bo pomembnih igralk Katty Piejos in predvsem Allison Pineau.

"Mislim, da Metz ni tako kakovostna ekipa, kot sta Valcea in Budućnost, je pa vseeno zelo dobra in lahko premaga vsakogar. Ni pa tako vrhunska, da bi se lahko uvrstila v finale ali se resno borila za naslov prvaka. Toda v kadru imajo kvalitetne posameznice, francoske reprezentantke, organizatorko igre Jekaterino Andrjušino, ki je bila svoj čas ena najboljših igralk sveta. Metz je malce mlajša ekipa, v kateri je dobro vzdušje. Imajo dober ambient v dvorani, niso pa kalibra Valcee in Budućnosti. Verjamem, da bi se na tej tekmi lahko bolje kosali kot na prvih dveh obračunih," je na današnji novinarski konferenci v Ljubljani povedal krimov trenerj Tone Tiselj, ki pravi da sta dve točki veliko realnejši cilj kot na srečanjih z Valceo in Budućnostjo.

Če že zadnje igre ne, pa v Krimov prid govori zgodovina medsebojnih dvobojev. Ekipi sta se doslej pomerili osemkrat, kar šestkrat so zmagale slovenske prvakinje, slavile so tudi na zadnjih treh dvobojih. V igri Krima pred tekmo z Metzem, ki goji hiter rokomet, večjih sprememb ne gre pričakovati.

"Nimamo veliko časa za karkoli spreminjati. Videli bomo, koliko nam bo lahko pomagala Ljudmila Bodnjeva. Kot sem že rekel, že pred drugim delom smo izgubili pomembni igralki Bodnjevo in Ibolyo Mehlmann, tudi Jelena Grubišić zaradi zdravstvenih težav ni na taki ravni kot v prvem delu. Veseli pa me, da sta se po slabši predstavi proti Valcei vrnili Tamara Mavsar in Andrea Penezić, verjamem, da se bodo tudi druge pobrale. Glede na posnetke tekem nismo igrali tako slabo v napadu, kot je bila slaba izbira zadnjih podaj. V tej smeri bomo poskusili narediti nekaj več," je še dejal Tiselj, ki je zaradi stalnih očitkov, da ekipa ni dovolj borbena, moral odgovarjati tudi na vprašanja glede motivacije svojih varovank.

"Dejstvo je, da vsak športnik mora iti na vsako tekmo optimalno. Tudi jaz svojim igralkam pravim to, da če hočeš biti igralka Krima, moraš na vsaki tekmi proti vsakemu tekmecu dati svoj maksimum. Nekaterim to uspeva bolje, nekaterim malce manj. Tu so še kakšni objektivni ali subjektivni razlogi za te razlike. Pravi vrhunski športnik je tisti, ki ne glede na to, kje igra, igra na polno. Mogoče res niso vse naše igralke na to navajene, toda to je osnova. Verjamem pa, da so tudi naše rokometašice prave športnice in bodo do konca odigrale tako, kot je treba," je zaključil Tiselj.

Tekmo v Metzu, ki se bo začela ob 16.30 in na kateri bo tudi 40 Krimovih navijačev, bosta sodila Šveda Michael Johansson in Jasmin Kliko.

Koprčani sproščeno v Hamburg, pred odhodom jim jo je zagodlo vreme