Urh naj bi bil nekakšen povezovalec klubov z namiznoteniškim centrom. To pomeni, da bi obetavni klubski igralci prišli v roke k Hrastničanu, ki naj bi jim na podlagi bogatih izkušenj pomagal v najtežjih športnih in življenjskih obdobjih, ko kadet postane mladinec in ta član.

"Zadnji pogovor je bil konkreten. Hribar mi je ponudil konkretno pogodbo. Nobena skrivnost ni, da si želim vrniti v Slovenijo, a kot sem vam rekel večkrat, ne za vsako ceno. Imam nekaj zelo mikavnih ponudb iz tujine. A moja želja je, da bi svoje znanje prenesel na slovenske igralce," naj je pojasnil Hrastničan Jože Urh ter dodal: "Koliko so dejansko klubi zainteresirani za moj prihod, bomo preverili med šolskimi počitnicami na pripravah mlajših selekcij na Otočcu. Tam bomo imeli okroglo mizo s predstavniki klubov in starši, ki bodo uradno povedali, koliko in kako so pripravljeni sodelovati. Tehnično plat dela jim bom predstavil jaz, svoje videnje pa bo povedal tudi Marjan Hribar. Če zanimanja ne bo, potem nima smisla, da se vrnem v Slovenijo kot koordinator. Lahko bi se le na klubski ravni."

Optimističen je tudi predsednik NTZS Marjan Hribar: "Tako po mojem mnenju kot po mnenju številnih ljudi, ki delujejo v slovenskem namiznem tenisu, je namiznoteniški center nujno potreben. Nujno potrebujemo vodjo centra. Kot sem že večkrat poudaril, je za to funkcijo po mojem mnenju v Sloveniji najboljši Jože Urh. Naš cilj je, da bi mladim igralcem ponudili celovito skrb za razvoj osebnosti. Zato nas delovanje centra zanima tako iz trenažnega kot izobraževalnega procesa."

Da bi projekt zaživel v težkih ekonomskih časih, ko je vse težje dobiti sponzorja, država pa športu namenja vse manj denarja, je potreben dodaten denar. "Ocenil sem, da je projekt vreden 50.000 evrov. Seveda gre za veliko količino denarja, a je nujno potreben. Trenutno sem v fazi pogovorov z nekaterimi sponzorji, nekaj pa bi lahko prispevali tudi za ceno kakšnega mednarodnega nastopa manj. Če bi denimo mladi igralci sodelovali na štirih turnirjih in ne na šestih, bi lahko slovenski namizni tenis še vedno deloval zelo dobro. Poleg tega imamo v neposredni bližini Hrvaško in Italijo, ki sodita v vrh evropskega namiznega tenisa v mlajših kategorijah. Prepričan sem, da bi lahko s centrom tudi mi kvalitetno sodelovali z njimi," je nadaljeval Hribar ter odločno zatrdil: "Nikakor se ne strinjam, da je Ljubljana edina možna lokacija. Lahko seveda je, a bodo imela enaka izhodišča pri pogajanjih tudi druga mesta. Za zdaj ne bi izpostavljal lokacij."

Hribar je še pojasnil, da bi bil namiznoteniški center namenjen predvsem igralcem po končani osnovni šoli. Seveda pa bi bil dobrodošel tudi kakšen obetaven igralec že prej, če bi se za takšen korak odločili starši. Trenutno je v Evropi nekaj primerov obetavnih mladih igralcev, katerih starši so šli s trebuhom za kruhom. Trenutno najbolj vroče ime je Francoz Simon Gauzy.