Nemci so se Barceloni pred domačimi navijači zoperstavili precej previdno. Na svoji polovici so pokrivali vse dohode v svoj kazenski prostor, česa več pa niti niso poskušali. Barcelona je tako imela praktično ves čas žogo svojih nogah (pa čeprav je igrala brez poškodovanega Xavija Hernandeza), a ob vsej posesti ni znala priti do uspešnega zaključnega strela. V 41. minuti pa so Katalonci le prišli do vodstva. Po podaji Lea Messija je v prazen prostor stekel Alexis Sanchez, prišel praktično sam pred vratarja Bernda Lena in ga ukanil s strelom po tleh.

Drugi polčas se je začel po Bayerjevih željah, saj je Michal Kadlec z glavo izid izenačil v 52. minuti. Toda Barcelona je hitro spet povedla, ko je v 55. minuti po lepi podaji Cesca Fabregasa pred Lena spet prišel Alexis Sanchez in bil znova uspešen. Na drugi strani je izjemno priložnost za novi izenačenje zapravil Renato Augusto, v 64. minuti pa je vratnico zadel Gonzalo Castro. V 72. minuti je okvir Bayerjevih vrat zatresel Messi, bolj natančen pa je bil v 88. minuti, ko je zadel za 3:1 po podaji Danija Alvesa.

Na drugi tekmi večera je Lyon kljub premoči Apoelu zabil le en gol. V prvem polčasu je imel tako kot Barcelona izdatno prednost v posesti žoge, sprožil nekaj strelov proti vratom in mimo njih, vendar nobenega dovolj dobrega za vodstvo. Na drugi strani so Ciprčani, ki jih je na tribunah Gerlanda spremljalo veliko navijačev, bolj ali manj pazili le na to, da ne bi prejeli gola, v napadu pa so bili zelo sramežljivi, saj jim v prvih 45 minutah ni uspelo sprožiti niti enega strela (na celi tekmi pa le enega).

Do zaslužene prednosti so Francozi prišli v 58. minuti, ko je tudi z nekaj sreče s strelom z dobrih desetih metrov zadel mladi in nadarjeni Alexandre Lacazette. Še naprej so bili Francozi tisti, ki so imeli žogo veliko več v svojih nogah in bili z njo konkretnejši pri ofenzivnih nalogah. A Apoelova obramba je zdržala vse nalete, tako da se bo povratni dvoboj začel z zadetkom prednosti za Lyon.

V sredo bosta na sporedu tekmi Zenit St. Peterburg - Benfica Lizbona in AC Milan - Arsenal, v torek, 21. februarja, bosta na sporedu dvoboja CSKA Moskva - Real Madrid in Napoli - Chelsea, v sredo, 22. februarja, pa še Basel - Bayern München in Olympique Marseille - Inter Milano.

Liga prvakov, osmina finala:

Lyon - Apoel 1:0* (0:0)

Lacazette 58.

Bayer Leverkusen - Barcelona 1:3* (0:1)

Kadlec 52.; Sanchez 41., 55., Messi 88.