Poleg krovnih organizatorjev, Slovenske in Hrvaške turistične organizacije, se dvodnevne borze udeležujejo še mesto Zagreb in nekateri predstavniki slovenskega turizma: Sava turizem, Rogaška Slatina, Terme Rogaška, Turistično društvo Bohinj, Julijske Alpe, Happy Tours in Promet T&T.

Poleg nastopa na sejmu je skupna predstavitev turizma Slovenije in Hrvaške že potekala v ponedeljek na turistični delavnici, so sporočili s Slovenske turistične organizacije.

Delavnice se je udeležilo 90 izraelskih organizatorjev potovanj in turističnih agencij, 25 novinarjev, 30 slovenskih in hrvaških predstavnikov ter drugih visokih gostov.

Slovenija je v letu 2010 zabeležila 29.000 prihodov in 85.000 nočitev izraelskih gostov. Število nočitev iz leta 2010 pa je bilo v lanskem letu preseženo že v mesecu oktobru, saj je bilo v obdobju med januarjem in oktobrom zabeleženih že več kot 89.000 nočitev.

Izraelci v Slovenijo najpogosteje potujejo v poletnih mesecih. Zanimajo jih predvsem slovenske gore, termalna središča in slovenska mesta, še posebej pa so navdušeni nad znamenitostmi, povezanimi z naravo.