Houstonovo je pod vodo v kadi odkrila oseba iz njenega spremstva. Poskusili so jo oživljati, a neuspešno. Čez pol ure so jo razglasili za mrtvo.

Winter je potrdil govorice, da so bile v njeni sobi stekleničke z zdravili na recept. A v nasprotju z vsem, o čemer poročajo mediji, je dejal, da teh stekleničk ni bilo veliko. "Verjetno imate toliko zdravil doma tudi vi v svoji omarici.''

Natančen vzrok smrti še ni znan, saj patologi čakajo na rezultate toksikološke preiskave, kar bo trajalo vsaj še tri tedne.

Mešane izjave

Houstonova je imela tekom svojega življenja nemalo težav z mamili in alkoholom. Večkrat je bila tudi na zdravljenju od odvisnosti. Izjave prič o zadnjem dnevu njenega življenja so mešane. Nekateri trdijo, da so v času priprav na nastop na gala večerji ob njej zavohali alkohol, drugi, da je bila povsem v redu in dobre volje.

Sorodniki izključujejo možnost samomora, ker Houstonova tega ne bi nikoli storila svoji 18-letni hčeri Bobbi Kristini Brown. Slednjo so morali sicer v nedeljo, domnevno zaradi šoka, za kratek čas odpeljati v bolnišnico.

Sožalje izrekel tudi Obama

Tudi ameriški predsednik Barack Obama je izrazil sožalje družini pokojne pevke. Obenem je dejal, da je v skrbeh za njeno hčerjo Bobbi Kristino. ''Njegove misli in molitve so s celotno družino Whitney Houston, še posebej z njeno hčerjo,'' je povedala predstvanica Bele hiše.

Truplo že v New Jerseyju

Truplo Houstonove so v ponedeljek zvečer izročili njeni družini v New Jerseyju. Kot je danes po poročanju ameriške tiskovne agencije AP povedal lastnik pogrebnega doma Whigham v Newarku, bo pogreb v soboto opoldne v tamkajšnji Baptistični cerkvi novega upanja. Bedenja pred tem ne bo. Pevka se je rodila v Newarku in je tam preživela otroštvo, v omenjeni cerkvi pa je začela peti kot otrok. Njena mati, pevka gospelov Cissy Houston, je namreč tam več let vodila glasbeni program.

Mediji so pred tem poročali, da naj bi pokojno pevko pokopali v petek v športni dvorani Prudential center v Newarku, ki lahko sprejme 18.000 ljudi. A lastnik pogrebnega zavoda je pojasnil, da je bila športna dvorana nekaj časa res ena od možnih lokacij za pogreb, a so se svojci na koncu odločili drugače.