Raziskava, ki so jo opravili pri PopCap Games, je pokazala, da le 31 odstotkov žensk meni, da bi njihovi partnerji sprejeli, če bi jih zaprosile za roko. Med moškimi pa je ta ista raziskava pripeljala do 44 odstotkov takšnih, ki zatrjujejo, da bi ponudbo sprejeli. Tretjino vprašanih moških bi pogum njihovih bodočih žena celo zelo razveselil.

Raziskava pa je kljub temu pokazala tudi dejstvo, da britanski moški kljub vsemu prisegajo na tradicionalne navade. Bilo bi jih namreč sram povedati svojim prijateljem, da jih je zaprosilo njihovo dekle.

Tradicionalno je še vedno popularno

Tri četrtine vprašanih moških še vedno prisega na klasičen način, med tem ko ena tretjina meni, da je čas povozil tradicionalne navade. Na trende, ki ohranjajo klasično vlogo moškega, opozarjajo tudi prepričanja mladih, starih med 18 in 24 let, med katerimi le eden na deset vprašanih meni, da je danes popolnoma normalno, če ženska zaprosi moškega.

Ena desetina moških pa je priznala, da bi jim bilo všeč, če bi jih zaprosila njihova partnerka predvsem zato, ker jim ne bi bilo treba plačati za drage diamantne zaročne prstane, saj bodo za to poskrbele one. Če imate torej namen zaprositi svojega partnerja, nikakor ne pozabite na prstan.