Predavanje pripravlja Karierni center Univerze v Mariboru v sodelovanju s Kariernim centrom Filozofske fakultete, Kariernim centrom Fakultete za naravoslovje in matematiko ter Kariernim centrom Pedagoške Fakultete Univerze v Mariboru. Kotluškova in Krepel-Novakova bosta primerjali klasičen in nekonvencionalen način iskanja zaposlitve, predstavili osnovne probleme na trgu dela,
svetovali, kako pisati prošnje in prekrižati prste ali izstopiti iz množice oz. zakaj je čakanje na priložnost izguba časa, poudarili, da zgolj formalno pridobljena izobrazba ne zadošča več za pridobitev službe, da je bolj pomemben oseben pristop in dobra mera kreativnosti. Povedali bosta tudi, kako poteka iskanje zaposlitve s pomočjo družbenih omrežij in za koga je najbolj primeren takšen način iskanja zaposlitve.

O Barbari Kotlušek smo v Zaposlitvah&kariera pisali lani, ko je na tako ustvarjalen način sama iskala delodajalca, v okviru projekta Zaposlim delodajalca m/ž. Z osebnim marketingom je že v prvih dneh projekta dobila več odzivov in vabil na zagovor za delo kot prej v pol leta iskanja dela zaposlitve na klasičen način, s pošiljanjem prošenj na razpisana delovna mesta. Po nekaj več kot mesecu dni je izbrala delodajalca, ki jo je najbolj prepričal in navdušil s svojim načinom vodenja podjetja, nato pa se je lotila nadgradnje projekta, vzpostavitve portala Zaposlim delodajalca, s katerim želi tudi druge brezposelne navdušiti in pripraviti na drugačno iskanje zaposlitve, za delodajalce pa so pripravili kratko anketo, ki jim bo v pomoč pri krajšanju selekcijskih postopkov.

Mesta za izobraževanje v Mariboru so sicer že zapolnjena, so pa možne prijave na čakalno listo v primeru, da kateri od prijavljenih odpove udeležbo. Čakalno listo ureja rebeka.fakin@uni-mb.si.