Film Umetnik je prejel bafte za film, glavno moško vlogo (Jean Dujardin), režijo, fotografijo, kostumografijo, glasbo in scenarij. "Nekateri so menili, da scenarija ni, saj tudi ni dialoga. Britanci so zelo pametni," je ob prejemu bafte za najboljši scenarij povedal Umetnikov režiser Michel Hazanavicius.

Ko je režiser odšel še po bafto za režijo, je povedal, da je pozitivno presenečen zaradi pravilne izgovarjave njegovega priimka s strani Pitta. "Vem, da bom imel še nekaj slabih dni, saj sem vedndarle režiser, vendar današnji dan si bom zapomnil kot dobrega,“ je dodal.

Dujardin se je tik pred razglasitvijo zmagovalca kategorije za najboljšo moško glavno vlogo precej razgovoril o konkurenci. "Biti tukaj - velika čast je biti nominiran skupaj z igralci, kot so Gary Oldman, Michael Fassbender, Brad Pitt, George Clooney, uščipnite me, prosim."

Britanskemu igralcu Garyju Oldmanu se je sicer izmuznila nagrada bafta za film Šušmar, krojač, vojak, vohun, je pa film pobral nagradi za najboljši britanski film in priredbo scenarija.

Bafto za najboljšo žensko glavno vlogo je pričakovano prejela Meryl Streep (Železna Lady). Na poti na oder londonske Kraljeve operne hiše pa je izgubila čevelj. "Ne bi moglo iti slabše," je dejala, a na srečo je bil ob njej Colin Firth in ji pomagal.

Christopher Plummer je prejel bafto za moško stransko vlogo (Beginners), Octavia Spencer pa je bila nagrajena za žensko stransko vlogo (Služkinje). Plummer, ki je prav tako kot Spencerjeva nominiran tudi za oskarja, je z 82 leti postal najstarejši dobitnik nagrade bafta doslej.

Podelili so tudi dve častni bafti. Za doprinos k britanski kinematografiji jo je prejel John Hurt, zaradi izjemnega doprinosa k filmski industriji pa si jo je prislužil režiser Martin Scorsese.

Asif Kapadia je za film Senna, dokumentarec o brazilskem vozniku formule 1 Ayrtonu Senni, prejel nagrado v kategoriji dokumentarnega filma. Nagrado za najboljši britanski prvenec sta pobrala režiser Paddy Considine in producent Diarmid Scrimshaw za Tiranozavra, nagrado za zvezdo v vzponu, ki jo podeljuje občinstvo, pa je prejel za film "Kidulthood" Adam Deacon.