Potem ko je črnogorska vlada zaradi obilnih snežnih padavin (menda najobsežnejše v zadnjih 60 letih) razglasila izredne razmere v državi, je bila pod vprašajem tudi včerajšnja tekma v dvorani Morača. Dostopi do nje so bili bolj ali manj onemogočeni, velike količine snega na strehi pa so grozile, da se bo strop vdrl pod njegovo težo. Toda delavci so ga še pravočasno odstranili in tekma med črnogorskimi in slovenskimi prvakinjami (po rezervnem scenariju bi se pomerile danes v dvorani v Baru) se je kljub vsem težavam le lahko začela.

Do začetka obračuna se je v dvorani zbralo le dobrih 500 gledalcev, nekaj pa jih je prišlo še med samo tekmo. Krimovke so odlično začele in povsem zagospodarile na igrišču, tako da so v 14. minuti že vodile s 7.4. Domači trener Dragan Adžić je bil prisiljen vzeti minuto odmora, ki pa sprva ni pomagala, kajti gostje so do izida 10:7 v 20. minuti zlahka držale občutno prednost. Nato je prišlo do prvega padca v Krimovi igri, kajti v dobrih treh minutah je Budućnost naredila delni izid 4:0 in si v 23. minuti priigrala šele prvo vodstvo (11:10).

Nato so pobudo spet prevzele krimovke (14:12), toda začetek drugega je povsem pripadel gostiteljicam. Budućnost je dosegla tri zadetke zapored za vodstvo s 16:14, krilna igralka Radmila Miljanić je neusmiljeno polnila gostujočo mrežo (skupaj 10 zadetkov) in po zadetku nekdanje Krimove rokometašice Dragane Cvijić so črnogorke v 44. minuti vodile že s šestimi zadetki prednosti (22:16). Igra Tisljeve čete je povsem razpadla tako v obrambi kot napadu, kljub visokemu naskoku pa Budućnost ni popuščala. Razlika je narasla do rekordnih desetih zadetkov v 57. minuti (29:19), slovenske prvakinje (s čarterjem se bodo domov vrnile šele danes) pa so v 27 minutah drugega polčasa dosegle le pet golov.