V polni Bonifiki so med predstavitvijo igralcev in strokovnega vodstva Metalurga najglasnejši aplavz domačih gledalcev dobili vratar Darko Stanić (nekdanji vratar Cimosa), krožni napadalec Vančo Dimovski (bivši član Gold Cluba iz Hrpelj), nekdanji slovenski reprezentant Miladin Kozlina in Lino Červar, hrvaški strokovnjak na trenerski klopi Metalurga. "Deki, Deki," pa je odmevalo iz grl Cimosovih navijačev na račun odlične predstave domačega organizatorja igre Deana Bombača, ki je do 13. minute dosegel pet zadetkov brez zgrešenega strela.

A medtem ko vratar Stanić za Bombača ni našel protistrupa, ga je za večino njegovih soigralcev, saj je v prvih petim minutah zbral štiri obrambe, do 21. jih je nanizal že enajst, do odhoda na odmor pa trinajst. V prvem polčasu sta si Cimos (brez dveh Matjažev: poškodovanega Mlakarja in Brumna, ki je zaradi ukleščenega živca v hrbtenici vso tekmo presedel na klopi za rezervne igralce) in Metalurg (brez Mladena Rakčevića in Aca Jonovskega) skupaj le trikrat priigrala dva zadetka prednosti. Koprčanom je to uspelo pri izidu 6:4, gostom iz Skopja pri 4:2 in 11:9, po tridesetih minutah pa sta se ekipi razšli z osmim izenačenjem (11:11).

V nadaljevanju Stanić ni bil več tako suveren (pet obramb v drugem polčasu), a je Metalurg vseeno nekajkrat povedel s plus dva. Cimosov trener Fredi Radojkovič je v 40. minuti Gorazda Škofa, ki je do takrat zbral le šest obramb, zamenjal z Juretom Vranom, ta pa je vseh svojih pet obramb nanizal med 47. in 54. minuto. Dve minuti pozneje je Milorad Krivokapić sicer zapravil sedemmetrovko, a je odbito žogo ujel Jure Dobelšek in poskrbel za rekordno prednost v Bonifiki - 22:19. Makedonci so bili že na kolenih, a so jim aktualni slovenski prvaki s svojimi napakami omogočili, da so se vrnili med žive. Gostje so najprej zmanjšali zaostanek na 21:22, slabi dve minuti pred koncem pa je bil izključen Miladin Kozlina.

A z igralcem manj je za izenačenje na 22:22 zadel desnokrilni igralec Goce Georgievski, po dveh zapravljenih Cimosovih napadih pa je isti igralec sedem sekund pred koncem tekme zadel vratnico. Primorci so krenili v zadnji napad, ki pa ga je tri sekunde pred koncem z grobim prekrškom nad Bombačem na sredini igrišča prekinil Filip Mirkulovski (dobil je rdeči karton). Sledila je podaja med Bombačem in Krivokapićem, ki se je končala s strelom slednjega, a je "Krivijevo" žogo v zadnji sekundi ustavila vratnica in po 13. in hkrati zadnjem izenačenju se je tekma končala brez zmagovalca.

"Končni izid in delitev točk sta verjetno najbolj poštena. A na koncu smo pravzaprav mi izgubili drugo točko, saj smo vodili z 22:19. Toda v zadnjih minutah smo bili preveč živčni, nezbrani in neučakani, prav tako pa smo naredili preveč napak, da bi lahko tehtnico dokončno nagnili na svojo stran," je ocenil Cimosov trener Fredi Radojkovič. Čeprav točka v boju za drugo mesto bolj ustreza Metalurgu, Radojkovič pravi: "Z mojega zornega kota ob igrišču je bilo videti, kot da bo zadnja Krivokapićeva žoga končala v golu, a se od vratnice ni odbila v mrežo, ampak v gol. Zadovoljen sem, da smo se po zaostanku za dva zadetka vrnili v igro in prišli celo na plus tri, čeprav ostaja malce grenkega priokusa zaradi razpleta v končnici tekme. A najpomembneje je, da še vedno ostajamo v boju za številko dva v skupini C."