Čeprav nas je soul pevka Amy Winehouse zapustila že julija lani, se novica o njeni smrti pravzaprav sploh še ni dodobra polegla. Stara je bila 27 let in po večletni bitki z drogami je umrla zaradi zastrupitve z alkoholom. Michael Jackson, 50-letni zvezdnik, znan po svojem glasu, plesnem talentu, perfekcionizmu, odvisnosti od lepotnih operacij in konec koncev tudi po obtožbah o pedofiliji, je umrl pred dvema letoma in pol, 25. junija 2009. Jackson je imel v krvi preveč uspaval, za katere je zdravnik trdil, da jih je pevec vzel sam.

Jim Morrison, pevec skupine The Doors, je še eden v tako imenovanem klubu 27. Leta 1971 so ga v zgodnjih jutranjih urah poletnega dne našli v kadi hotelske sobe v Parizu, uradno naj bi umrl zaradi odpovedi srca. Njegova smrt vseeno še do danes ostaja kontroverzna, saj nikoli niso opravili obdukcije njegovega trupla.

Eden najboljših in najbolj talentiranih, če ne kar najboljši električni kitarist vseh časov, Jimi Hendrix je prav tako pri le 27 letih umrl zaradi zadušitve. Zadušil se je z lastnim bruhanjem, ker je zaužil preveč drog in alkohola.

Elvis Presley naj bi umrl 16. avgusta 1977 star 42 let zaradi smrtonosnega odmerka drog.

Teksačanka Janis Joplin, znana po svojem kričečem, malenkost hripavem rock'n'roll glasu, s katerim je pesmi kot so "Down On Me" in "Piece of My Heart" pa tudi ''Me and my Bobby McGee" popeljala na vrh lestvic, je umrla 4. oktobra 1970. Še ena v Klubu 27, pacifistka in hipijevka, je umrla zaradi prevelikega odmerka drog.

Brian Jones, ustanovitelj in kitarist skupine The Rolling Stones, je kotaleče se kamne zapustil leta 1969, zamenjal ga je Mick Taylor. Umrl je komaj mesec dni po tem, utopil se je v bazenu svojega doma v Veliki Britaniji. Tudi on je bil star 27 let.