V finalu so nastopile tudi štiri Slovenke. Najboljša med njimi je bila Katja Požun na sedmem mestu. Včeraj so v finalu najboljše trideseterice nastopile tri Slovenke. Najboljša med njimi je bila spet Požunova na devetem mestu.

"Ne prvi ne drugi skok mi nista uspela po željah. V finalu sem se poskušala postaviti v boljši položaj kot pri prvem skoku, vendar mi ni uspelo. Naredila sem enega najslabših skokov na tej napravi. Na mizi sem se postavila preveč nazaj, ta skakalnica pa tovrstne napake še bolj kaznuje. Glede tehnike sem pričakovala več. A čeprav skoki niso bili najboljši, so uvrstitve kljub temu dobre. Dve uvrstitvi med najboljših deset sta res vrhunski dosežek," je po včerajšnji tekmi povedala Katja Požun in dodala: "Še posebno sem navdušena nad gledalci. Vzdušje je res neverjetno. Pričakovala sem jih veliko, vendar ne toliko (v dveh dnevih se jih je zbralo okoli 6000, op. p.). Bilo je čudovito nastopati in glede tega sem res vesela."

V finalu sta skakali še Špela Rogelj (197,2 točke), ki je na koncu zasedla 14. mesto, in Urša Bogataj (176,1), ki je bila 26. Brez točk so v slovenski ekipi ostale Maja Vtič na 32., Manja Pograjc na 35. in Anja Tepeš na 41. mestu. "Nastopi so bili podobni kot v soboto, tiste pike na i, ki sem si jo želela postaviti, mi žal na Ljubnem še ni uspelo narediti. A zadovoljna sem z rezultati, kot tudi s svojimi navijači," je nasmejana po še eni uvrstitvi med najboljših petnajst povedala Špela Rogelj in dodala: "V skupnem seštevku želim napredovati vsaj med najboljših 15. Še nekaj tekem je do konca sezone in upam, da mi bo uspelo, drugače pa naslednje leto."

Slovenski trener Matjaž Triplat je upal na nekoliko boljše uvrstitve. "Maja je imela v soboto veliko smolo, v nedeljo pa je poskušala malo izsiljevati rezultat, kar pa se v našem športu nikoli ne izide. Verjamem, da se je Maja potrudila po svojih najboljših močeh, a po mojem mnenju sodi precej višje, kot je pokazala ta konec tedna. Pri Katji sem zadovoljen z njenima dosežkoma, s skoki ne najbolj. Zna boljše, predvsem drugi skok je bil precej povprečen, če ne slab. Špela se v formi dviguje, ampak tehnična izvedba še precej šepa. Manjkata ji dva do trije metri na skok, a verjamem, da bo šlo še navzgor," je o nastopih svojih varovank povedal glavni trener reprezentance Matjaž Triplat, ki je bil po prvi tekmi kritičen do žirije tekmovanja, saj je prva serija minila v težkih razmerah, slovenska dekleta pa z vetrom res niso imela sreče: "Težko se je pošteno boriti, če nimaš vsaj podobnega izhodišča. Kar dve naši tekmovalki sta se morali spustiti v rdečo luč, tudi Katja je imela slabe pogoje in tega si ne želimo. Žirija je tu, da poskuša tekmo izpeljati čim bolj pošteno za vse, zato bi lahko malo počakala. Treba je priznati, da smo si od tega konca tedna obetali več. Delali smo preveč napak in s toliko napakami se ne da računati na večji uspeh na tej ravni tekmovanja. Kljub temu veseli dejstvo, da je Katja z zelo slabim drugim skokom še vedno med najboljšo deseterico, solidno je nastopila tudi Špela. Škoda."

Poleg Požunove so točke včeraj pred 3000 gledalci točke osvojile še Špela Rogelj, ki je zasedla 13. mesto, Urša Bogataj (195) je bila 20., Maja Vtič pa po ponesrečenih nastopih v izjemno slabih razmerah 30. Brez finala sta v slovenski vrsti ostali Manja Pograjc na 36. in Anja Tepeš na 38. mestu.