Kakšni so občutki po prvi uvrstitvi na zmagovalni oder v veleslalomu v tej sezoni?

Res sem presrečna. Potem ko mi v slalomu ni stekla smučka, je bilo na veleslalomu povsem drugače. Smučala sem hitro, imela hitre reakcije. Imela sem tudi občutek, da sem na progi hitra. Čutila sem, da sem v veleslalomu dobro pripravljena, in to sem zdaj tudi potrdila.

Kako ste pred včerajšnjim uspehom doživljali veleslalomsko sezono?

Priznam, da je bilo čakanje na vrhunski veleslalomski rezultat mučno. V Andori sem dala končno vso jezo ven iz sebe. Manjkajo mi točke, ki sem jih na začetku sezone izpustila. V tej sezoni sem na veleslalomskih tekmah vedno čutila pritisk. Včeraj sem se ga otresla, smučala zase in pri tem uživala. Moram se zahvaliti tudi trenerju Liviu Magoniju, s katerim sem imela v soboto daljši sestanek. Govoril je o stvareh, ki se dogajajo v svetovnem pokalu, ko si na tej ravni, kjer sem jaz. Imam odlično ekipo in nanjo sem zelo ponosna.

Livio Magoni je bil postavljalec prve veleslalomske proge, na kateri ste dosegli četrti čas. Vseeno vam je bolje uspela druga vožnja...

Tudi na prvi progi sem z izjemo srednjega dela, na katerem sem dosegla 21. čas, smučala dobro. Verjetno sem imela na progi več vetra kot Tessa. A to so stvari, ki sodijo zraven. Predvsem sem vesela, da so tekmo sploh izpeljali. Šlo je hitro. Morda bi bil lahko kakšen zavoj še boljši, a lahko rečem, da sem iz sebe iztisnila maksimum. Zelo se veselim drugega mesta.

Kaj ste spremenili po za vas povprečnem sobotnem enajstem mestu v slalomu?

Razčistili smo, kaj je šlo, kaj ne, kako se lotiti strmine. V slalomu se mi ni izšlo, na veleslalomu pač.

Kako ste doživeli novi teren svetovnega pokala?

V Andori je super, vzdušje je odlično, tu so veseli ljudje, navijajo zame, ustreza mi tudi latino glasba. Andoro bom zapustila vesela, saj sem našla prave tekmovalne občutke.