Potem ko so na moštveni tekmi Norvežani suvereno vodili od prvega skoka naprej, je tudi včeraj Bardal vodil že po prvi seriji in brez težav ubranil zmago pred Čehom Romanom Koudelko, ki je tako dosegel največji uspeh kariere, in Japoncem Daikijem Itom. "Konec tedna se zame ne bi mogel končati boljše. Ne gledam, kaj se dogaja v drugi reprezentancah, zato me ne zanima, kaj se je tu dogajalo z Avstrijci. Dejstvo je, da smo jih premagali dvakrat v dveh dneh. Potem ko s svojim deležem na ekipni tekmi nisem bil najbolj zadovoljen, sem stopnjeval svoje skoke na tekmi posameznikov. Tako kot sem vesel vodstva v skupnem seštevku svetovnega pokala, se zavedam, da ga bo težko obdržati," je povedal po četrti zmagi v karieri in tretji v letošnji sezoni 29-letni Anders Bardal.

Medtem ko so Norvežani rajali, bodo Avstrijci poskušali čim prej pozabiti ta konec tedna. Potem ko so bili na moštveni tekmi šele drugi, je bila včerajšnja najboljša uvrstitev osmo mesto Martina Kocha, medtem ko je bil Thomas Morgenstern 13.

Slovenci so bili na obeh tekmah blizu stopničk. Na moštveni so zasedli peto mesto za Norvežani, Avstrijci, Nemci in Japonci, potem ko so bili po polovici prve in druge serije celo na druge mestu, a se v tretji skupini skoka nista najbolj posrečila Juretu Šinkovcu. Slovenski junak včerajšnje tekme posameznikov je bil Peter Prevc s četrtim mestom (do odra za zmagovalce ga je ločilo 7,4 točke), s katerim je izenačil dosežek kariere s tekme v Zakopanah. Robert Kranjec je s 15. mestom potrdil, da je prebrodil krizo iz Predazza, točke je za 22. mesto osvojil še Jure Šinkovec. Praznik rok sta ostala Dejan Judež (32. mesto) in Jernej Damjan (35. mesto), ki je bil v preteklosti v Willingenu že dvakrat na stopničkah.

Prevc je bil po prvi seriji šesti, do četrtega pa je napredoval z najdaljšim skokom finala, 149 metrov. "Naredil sem dva dobra skoka, posebno lep je bil drugi. Če je bil najboljši v letošnji zimi, bo znano po podrobni analizi. Prepričan sem, da lahko skočim še boljše. Čeprav nisem na stopničkah, ni nobene nervoze. Zadržati moram mirnost, odpraviti napake in mogoče mi uspe že na naslednjih tekmah," je povedal 19-letni Peter Prevc, ki je trenutno prvo ime slovenske reprezentance.

Slovenski selektor Goran Janus je tako ocenil oba tekmovalna dneva: "Oba dneva smo se na zanimivih tekmah vrteli blizu tretjega mesta. Na moštveni tekmi se Šinkovcu žal ni izšlo po željah. Na moštveni tekmi za stopničke potrebuješ štiri kakovostne fante, mi pa smo imeli enega malo slabšega. Kljub vsemu je peto mesto lepa uvrstitev. Na tekmi posameznikov čestitke Prevcu in Kranjcu. Prevc je naredil dva dobra skoka, zlati finalni je bil odličen, za stopničke pa je bil zaostanek prevelik že po prvi seriji. Finalni skok Prevca je bil eden najboljših v njegovi karieri. Kranjec je s skokom v poskusni seriji potrdil, da je konkurenčen najboljšim."