Vendar bi bilo verjetno bolje, če bi sam sprintal. Kakor koli, priložnost je zamujena. Upam le, da ne bo obveljal drugi del pregovora, da ne vrne se nobena. Že konec tedna me čaka naslednja dirka, Tour du Haut Var v Franciji. Upam, da bom kljub mrazu lahko doma treniral in vsaj ohranil nivo," je Borut Božič, kolesar leta 2011 v Sloveniji, opisal uvodno evropsko preizkušnjo v novem dresu Astane na francoski obali, 39. izvedbe Po Mediranu (Tour Mediterraneen).

Njegov izkupiček je osmo mesto v uvodni etapi, ko je tožil zaradi hudega mraza in posledično trdih nog. Zaradi snega so skrajšali etape, tudi zadnjo s ciljem na klancu, zaradi katere Božič ni računal na vidnejšo uvrstitev. Med najboljše ni posegel niti Jure Kocjan na dvodnevni dirki Po Reggio Kalabriji v Italiji. Prav mraz, skrajšanje etap in odpovedi dirk zaradi finančnih težav so poleg razpleta "Contador", "Ullrich", "Armstrong" zadeve, ki zaznamuje začetek sezone. Poleg odpovedi dirke Po Sardiniji je slovenske kolesarje in tudi navijače v slabo voljo spravila tudi odpoved dirke Giro Friuli (Po Furlaniji) prvega marca, najmočnejši dirki sezone v naši bližini s ciljem v Gorici.

Športni direktorji imajo tako kup preglavic, kam poslati kolesarje na pripravljalne dirke. Začetek sezone se je tako spremenil tudi za Janija Brajkoviča, Grega Boleta, Kristijana Korena. Bodo pa v soboto na italijanski klasiki Trofeji Lagueglia sezono začeli kolesarji novomeške Adrie Mobil. Na startu bo vsaj ducat elitnih ekip.