Po nekaj slabših tekmah je do solidnega rezultata prišel tudi Robi Kranjec (po prvi seriji je bil še dve mesti boljši), zasedel je 15. mesto, za 22. mesto pa je točke osvojil tudi Jure Šinkovec. Dejan Judež (32.) in Jernej Damjan (35.) sta ostala brez finalnega nastopa.

Četrtič v karieri in tretjič v sezoni je zmagal Norvežan Anders Bardal, ki je vodil že po prvem skoku, na drugo mesto se je s tretjega prebil Čeh Roman Koudelka, tretje pa je zasedel Japonec Daiki Ito. Bardal je z zmago prevzel tudi vodstvo v svetovnem pokalu, saj sta bila Avstrijca Andreas Kofler in Gregor Schlierenzauer tokrat slaba. Kofler se niti ni uvrstil v finale, Schlierenzauer pa je zasedel 18. mesto. Prva skakalna velesila je nasploh doživela "debakel", saj se je med deseterico uvrstil le Martin Koch, zasedel je osmo mesto.

"Sam ne gledam, kaj se dogaja v drugih taborih, zato me ne zanima, kaj se je tu dogajalo z Avstrijci. Dejstvo je, da smo jih dvakrat v dveh dneh premagali in da se tekme v Willingenu ne bi mogle končati boljše, kot so se. Z mojim deležem v ekipni tekmi nisem bil najbolj zadovoljen, a sem stopnjeval skoke, tako da je bilo danes odlično. Vesel sem, da sem prevzel vodstvo v skupnem seštevku, a ga še zdaleč ne bo lahko obdržati," je po zmagi dejal Bardal.

Da tudi Slovenija v Willingenu lahko pričakuje dobre rezultate, je napovedala že poskusna serija, v kateri je Kranjec poletel kar 150 metrov in še enkrat več dokazal, da mu ustrezajo velike naprave. V prvi seriji sicer dosežka ni ponovil, a je bil vseeno dovolj dober za 13. mesto. Status prvega slovenskega aduta je moral predati Prevcu, ki sicer ni imel najugodnejših razmer, toda s solidnim skokom je vendarle prišel do šestega mesta.

In tega je s fantastičnim drugim skokom, dolgim 149 metrov - od njega je bil na tekmi daljši le Ito, ki je v prvi seriji skočil pol metra dlje -, le še popravil. "Uspela sta mi dva dobra skoka, posebej sem zadovoljen z drugim. Če je bil najboljši v moji karieri, ne morem reči, dejstvo pa je, da mi je res uspel. Menim pa, da lahko skočim še bolje. Zaradi tega, ker se ne morem prebiti na stopničke, nisem prav nič nervozen, zdaj moram zadržati mirnost, popraviti nekaj napak, mogoče mi uspe v naslednjih tekmah priti tudi med najboljše tri. Naslednjih tekem se vsekakor veselim," je po tekmi dejal Prevc, ki je dobival pohvale z vseh strani, z njimi ni skoparil niti glavni trener Goran Janus.

"Petru sta uspela dva dobra skoka, mislim, da je bil drugi eden njegovih najboljših v karieri. Škoda je, da po prvem skoku nekoliko preveč zaostajal za stopničkami. Če bi tudi v prvo skočil tako kot v drugo, bi bil zagotovo na stopničkah. Pohvalil bi tudi Kranjca, predvsem za poskusni skok," je dejal glavni trener.