Zmagovalec sobotne olimpijske generalke na olimpijskem prizorišču Krasnaja Poljana Švicar Beat Feuz ni ubranil vodstva po prvi vožnji zadnje superkombinacije sezone in je zasedel končno drugo mesto (+1,16), tretji pa je bil Francoz Thomas Mermillod Blondin (+1,77). Kostelić je sicer na superkombinacijskem smuku za Feuzom zaostal 1,52 sekunde na 15. mestu. Na slalomu pa je vpisal najboljši čas ter se veselil osme superkombinacijske zmage v svetovnem pokalu. Drugi, tretji in četrti po smukaškem delu Francoz Adrien Theaux, Italijan Dominik Paris in Američan Bode Miller so na drugi progi v superkombinacijskem slalomu eden za drugim odstopili.

Utrdil vodstvo v skupnem seštevku

Kostelič je s šesto zmago v tej sezoni še utrdil vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala. Skupno je zbral že 1043 točk, drugouvrščeni Feuz (973) jih ima 15 tekem pred koncem sezone 70 manj, tretjeuvrščeni Marcel Hirscher (825), ki je izpustil tako Chamonix kot Soči, pa ima že 218 točk manj. Boštjan Kline, ki je bil 19. po prvi vožnji z zaostankom 2,15 sekunde, je na drugi progi odstopil. Rok Perko je odpeljal le superkombinacijski smuk, v katerem je vpisal 33. čas. Naknadno je bil diskvalificiran zaradi nepravilne širine smuči. Slovenci na štirih superkombinacijah v letošnji sezoni niso vpisali niti ene točke.

Kostelić je prišel do svojega že drugega malega globusa v superkombinaciji svetovnega pokala. Najboljši v tej disciplini je bil tudi v minuli sezoni. Skupno ima v svoji zbirki že štiri male globuse. Dva je osvojil v slalomskem seštevku. Kostelić je dobil tri od štirih superkombinacij sezone (Wengen, Kitzbühel, Soči), najslabši sedmi je bil na superkombinaciji v Chamonixu.

Poškodba kolena

Zmaga pa ima nekoliko grenek priokus, saj je izvrstni smučar plačal zelo visoko ceno. 33-letni Kostelić si je namreč na tekmi po prvih podatkih poškodoval koleno. Kostelić je hude bolečine trpel že na podelitvi kolajn in na poškodovano nogo ni mogel stopiti, temveč si je pomagal s smučarskima palicama, nato pa se ni udeležil novinarske konference zmagovalcev, temveč so ga nemudoma prepeljali v bolnišnico. Direktor Hrvaške smučarske reprezentance Vedran Pavlek je odsotnost hrvaškega šampiona opravičil, rekoč. da se Ivica ne počuti dovolj dobro, da bi lahko spregovoril.

"Desno koleno si je poškodoval med slalomom, ko je začutil, da je nekaj počilo v kolenu. Med tekmo takoj ni začutil bolečine, ob prihodu v cilj pa kolena ni mogel več iztegniti," je dejal Pavlek, ki se boji, da je Kosteliću ponovila podobna poškodba meniskusa kot leta 2003.

Kostelić na dodatne preiskave v Basel

V hrvaškem taboru so sumili, da gre za poškodbo meniskusa, a v bolnišnici v Krasnaji Poljani z magnetno resonanco niso našli sledi o novi poškodbi, so sporočili s Hrvaške smučarske zveze.

Z zveze je prišlo tudi dodatno sporočilo, da bo dobitnik malega globusa za skupno zmago v superkombinaciji v ponedeljek odpotoval na dodatne preiskave v Basel. Po njih pa bo jasno, ali bodo potrebni nadaljnji ukrepi, in tudi to, ali bo moral izpustiti naslednji tekmi v Banskem ali še kakšno več.