Izbranci celjskega trenerja Vladana Matića so z odliko opravili prvi del naloge v osmini finala pokala pokalnih zmagovalcev in v Hamletovi deželi premagali Arhus. Povratna tekma bo v soboto, 18. februarja, v Celju.

Prvi polčas je bil izenačen, igralci obeh ekip pa so naredili tudi kakšno tehnično napako več. V rahli rezultatski prednosti so bili gostitelji, ki so v 26. minuti prvič na tekmi povedli s +2 (10:8), višjo prednost pa jim je preprečil celjski vratar Dejan Perić, ki je v prvi polovici tekme ubranil devet od skupno 16 tekmečevih strelov.

Drugi polčas so bolje odprli pivovarji. V 38. minuti so prek Roka Žurana povedli s 15:12, najvišje vodstvo na tekmi pa so si priigrali v 53. minuti, ko je Luka Žvižej povišal na 22:18. Žilavi gostitelji se niso predali, v končnici so močno zagrozili Celjanom, ki pa so v deželi evropskih prvakov vendarle dosegli pomembno zmago.

V celjski vrsti se je ob razpoloženemu vratarju Periću izkazal tudi nekdanji hrvaški reprezentant Petar Metličić s sedmimi goli, Žuran in Gašper Marguč pa sta dosegla po štiri zadetke.

Maribor Branik - Gradačac 30:22 (12:9)

Rokometaši mariborskega Branika so v prvi tekmi osmine finala evropskega pokala challenge na domačem igrišču premagali Gradačac iz BiH s 30:22 (12:9). Povratna tekma bo v soboto, 18. februarja, v Gradačcu.