V finalu je s 4:0 premagala Južnokorejko Heok Ha Jung. Korejci so po zaslugi Kim Dong Hyuna in Lee Yumg Wooja prišli tudi do finala moških dvojic, kjer sta morala po ogorčenem boju priznati premoč Ma Linu in Xu Xinu. Pri ženskih dvojicah sta zmagali Kitajki Li Xiaodan in Wen Jia.

Najboljši slovenski igralec Bojan Tokič je zaradi utrujenosti razmišljal, da v Katar ne odpotuje. A ker je branil veliko točk, se je vendarle odločil za nastop, vendar ni navdušil. Med posamezniki je v prvem krogu s 4:1 ugnal Rusa Alekseja Livencova, nato pa ga je s 4:3 ugnal mladi Nemec Patrick Franziska, ki ga imajo v Nemčiji za naslednika Tima Bolla.

"Patrick je pokazal svojo nadarjenost, konec koncev je že standardni član nemške reprezentance. Spet sem imel svoje priložnosti, toda nihanj v igri se ne morem znebiti. Vodil sem z 2:0, v tretjem nizu 3:0, pri izidu 2:1 sem zapravil vodstvo 6:1, višek vsega pa je bil, da mi v odločilnem petem nizu ni uspelo zadržati vodstva 10:7," nad svojo igro ni bil navdušen Novogoričan, ki je s porazom izgubil 29 točk za lestvico Mednarodne namiznoteniške zveze ITTF.

"Prav pritisk izgube točk me je v igri močno oviral. A ob pogledu na izgubo točk lahko rečem, da na koncu niti ni tako hudo. Na marčevski lestvici bom izgubil mesto, dve ali tri, kar pa ni katastrofalno. Drugače se z lestvico ne obremenjujem, toda pred olimpijskimi igrami želim ostati med 30 najboljšimi igralci sveta, to bi mi omogočilo, da se v Londonu izognem kvalifikacijam oziroma da sem neposredno uvrščen med 32 najboljših," je dejal 26. igralec sveta, ki je med dvojicami nastopal skupaj z legendarnim Hrvatom Zoranom Primorcem, s katerim pa sta z 0:3 izgubila dvoboj kvalifikacij proti Rusoma Aleksandrom Šibajevom in Aleksandrom Skačkovom.

Tokič naslednji teden ne bo nastopil na turnirju v Kuvajtu, saj bi bili štirje turnirje v štirih tednih preveč. Zato se vrača v Nemčijo, kjer ga najprej čakajo krajše priprave z nemško reprezentanco, nato pa obveznosti za svoj Saarbrücken v državnem prvenstvu in ligi prvakov. Konec marca pa bo že na sporedu ekipno svetovno prvenstvo, na katerem bo Slovenija igrala v elitni skupini (možni tekmeci v predtekmovalni skupini so Kitajska ali Nemčija, Hongkong ali Portugalska, Singapur ali Švedska, Češka ali Grčija in Južna Koreja ali Španija).