Na današnji ekipni tekmi so si novo zmago priskakali Norvežani, ki so v zadnjem času našli recept, kako skočiti dlje od Avstrijcev. Slednje so premagali že na prejšnji ekipni tekmi v češkem Harrachovu. A vendar Anders Fannemel, Rune Velta, Vegard Sklett in Anders Bardal niso podlegli pritisku pred vnovič favoriziranimi Avstrijci in so si pred Martinom Kochom, Andreasom Koflerjem, Thomasom Morgensternom in Gregorjem Schlierenzauerjem na koncu nabrali skoraj 23 točk prednosti. Na veselje gledalcev so se zmagovalnih stopničk na tretjem mestu veselili Nemci.

Slovenci so nastopili solidno. Peti so bili že po prvi seriji, nato pa po prvi polovici druge serije zasedali tretje mesto. A se je Juretu Šinkovcu skok v drugi seriji ponesrečil in varovanci trenerja Gorana Janusa so padli na šesto mesto. Na koncu so bili njihovi skoki dovolj za peto mesto. Na Češkem so bili decembra tretji.

"Današnja tekma je bila neprestano napeta, vseskozi smo bili nekako okrog tretjega mesta. Juretu se danes na žalost ni izšlo, za stopničke potrebuješ štiri dobre fante, danes smo imeli žal enega malo slabšega, a smo kljub temu osvojili solidno peto mesto," je po današnji ekipni preizkušnji dejal selektor slovenskih skakalcev Goran Janus.

Slednji tudi v nedeljo, ko je na sporedu posamična preizkušnja, pričakuje dobre predstave svojih varovancev. "Za jutri dobro kaže. Robi lepo stopnjuje svoje skoke, tudi Peter, to smo videli že danes, lepo napreduje. Jutri tako pričakujem še eno zanimivo tekmo," je še dejal Janus.