Preteklo leto smo poročali o zanimivi najdbi in še bolj zanimivi teoriji ki se za najdbo skriva – vodja neke starinarnice je našel sliko, iz let okoli 1870, na kateri je moški, ki je izrezana kopija igralca Nicolasa Cagea. Starinar je takrat zaključil – Cage je vampir.

Vodja starinarnice je po najdbi stare fotografije prepričan: Nicholas Cage je vampir

Sedaj je Cage med pogovorom z Davidom Lettermanom demantiral izjave, da je krvoses in za to ponudil celo ''empiričen'' dokaz. ''Hm, kako naj to povem, da bo verjetno. Videti je, da je moški na sliki popolna kopija mene. A jaz ne pijem krvi in zadnjič, ko sem se pogledal v ogledalo, sem videl svoj obraz. To pomeni, da govorica o meni kot vampirju ne drži,'' je povedal Cage. Dodal je še, da fotografija sama demantira njegovo vampirskost in s tem nesmrtnost – ''splošno znano dejstvo'' namreč je, da vampirja ne moreš fotografirati, enko kot nima odseva v ogledalu.

Kaj o tem meni starinar ni znano. Ob najdbi slike je pred časom povedal le, da bo po njegovem mnenju Cage ''ostarel'' do kakega 80. leta, nato pa ''umrl'', v resnici pa se bo le preselili na drug konec sveta in živel srečno naprej.