"V Skopju smo imeli v prvi tretjini tekme zelo velike težave, zdaj pa sem prepričan, da smo sposobni Metalurga spraviti na kolena. Zavedamo se, da nas čaka še težja tekma, a naša igra v sredo proti Izoli je bila dober približek tistega, kar želimo doseči tudi proti Makedoncem. Čeprav seveda ni mogoče primerjati kakovosti Izole in Metalurga, a smo v taki formi, da smo sposobni osvojiti drugo mesto v skupini," napoveduje Cimosov trener Fredi Radojkovič pred obračunom z Metalurgom in po prepričljivi zmagi v primorskem derbiju proti Izoli (29:19) pred skoraj 3000 gledalci v Bonifiki.

Na oktobrski tekmi v Metalurgovem dresu zaradi poškodbe ni bilo Slovenca Miladina Kozline, danes v Kopru pa se bo predstavilo kar devet igralcev, ki so kot člani reprezentance Makedonije igrali na EP v Srbiji, na katerem so po zmagi proti Sloveniji osvojili peto mesto in si priigrali uvrstitev v kvalifikacije za nastop na OI v Londonu. "Tekma v Skopju je bila za mnoge moje igralce ognjeni krst v ligi prvakov, domov pa smo se vrnili poraženi in pretepeni. V Kopru je potrebno Metalurgu vrniti z enako mero in pokazati, kdo je gospodar v Bonifiki. Kozlina? Kot izraziti 'šuter' bo verjetno dobil več priložnosti za razbijanje naše obrambe. A je zelo nepredvidljiv: lahko doseže deset zadetkov ali pa v igri naredi več škode kot koristi svojemu moštvu, kar je posledica njegove psihične nestabilnosti," ocenjuje Radojkovič.

Le sedem zadetkov Cimosa v prvem polčasu (prvega so Koprčani dosegli šele v osmi minuti), zaostanek s 4:12 v 23. minuti, 15 obramb vratarja Stanića, gostiteljem zelo naklonjena hrvaška sodnika, nameren udarec Mojsovskega s komolcem v obraz Skoka - to je le nekaj zadev z oktobrske tekme v dvorani Borisa Trajkovskega, ki se je končala v korist moštva Lina Červarja, Hrvata na trenerski klopi Makedoncev. "Zelo slabo smo odigrali prvih dvajset minut, poleg tega pa razbranili Stanića. Makedonci so nas pošteno pretepli, vrnili smo se domov z zlomljenim nosom Skoka in počeno arkado Krivokapića, sodnika sta nas precej okradla in spomini so v nas še kako živi. Zato bomo naredili vse, da zmaga ostane v Kopru - če bo treba, bomo grizli tudi parket," je borbeno razpoložen igralec Jure Dobelšek.

V Cimosovem taboru danes ne bodo mogli računati na krožnega napadalca Matjaža Mlakarja, na položaju pivota pa bodo oslabljeni tudi gostje, ki jih bo iz Skopja prišlo spodbujati okoli 150 navijačev. Na tekmi regionalne lige SEHA proti hrvaškemu klubu Nexe v Našicah si je Mladen Rakčević poškodoval kolenske križne vezi, zaradi česar bo z igrišč odsoten šest mesecev. Metalurg je tako ostal le z enim krožnim napadalcem, 111 kilogramov težkim Vančom Dimovskim, ki je nekoč igral tudi v Sloveniji. Poleg poraza v Našicah (27:29) so imeli v vrstah makedonskega prvaka - zanj je Kozlina dosegel osem zadetkov - veliko pripomb na račun srbskih sodnikov. Klubski predsednik Risto Čokrev je zato vodstvu SEHA poslal ostro pismo , v katerem se je vprašal, ali je sploh še smiselno igranje v tem tekmovanju...