"Zdaj nas čaka obračun z najkakovostnejšo ekipo v skupini 2 in verjetno v Evropi - tako igralsko kot organizacijsko. A v Podgorici nimamo česa izgubiti. Čaka nas super vzdušje na tribunah, naša najpomembnejša naloga pa je, da skušamo čim dražje prodati svojo kožo," napoveduje Krimov trener Tone Tiselj pred obračunom z ekipo, ki ima v svojih vrstah igralke iz šestih držav: Srbije, Romunije, Hrvaške, Nemčije, Makedonije in Črne gore. Med "legionarkami" sta tudi rokometašici, ki sta si nekoč igralski kruh služili v Krimovem dresu: Hrvatica Dijana Jovetić (prej Golubić) in Srbkinja Dragana Cvijić.

Čeprav je jasno, da je breme favorita na ramenih Črnogork, trener Tiselj še dodatno razbremenjuje svoje igralke. "Nikoli od nobene svoje ekipe nisem zahteval točk in zmag, a venomer le to, da na igrišču dajo svoj maksimum. In če to naredijo, sem zadovoljen ne glede na končni izid. Toda če daš maksimum od sebe, ponavadi tudi zmagaš," diplomatsko pravi Tiselj, ki je bil (tako kot igralke) upravičeno razočaran nad slabo predstavo proti Oltchimu: "Eno priložnost za uvrstitev v polfinale smo z neuspehom proti Romunkam že zapravili. Proti Budućnosti, ki je letos zares suverena, se bo težko vračati med žive, a naredili bomo vse, da bi se predstavili v čim lepši luči. Videli bomo, kaj nam bo to prineslo."

Budućnost je v prvem delu tekmovanja v skupini A na šestih tekmah proti Midtjyllandu (Danska), Byasenu (Norveška) in Thüringerju (Nemčija) petkrat zmagala in enkrat izgubila. Edini poraz si je privoščila v zadnjem krogu na Danskem, potem ko si je že predčasno zagotovila prvo mesto v skupini. "Črnogorke letos končujejo petletni projekt, katerega glavni cilj je uvrstitev v finale in naslov prvaka Evrope. Ekipa je vrhunska, kakovostna in izkušena, izjemne posameznice pa so kljub temu da so osvojile že marsikaj, še vedno lačne zmag in uspehov. Gre za rojene zmagovalke, igralke iz šampionskega testa," ocenjuje Tiselj pred tekmo v Podgorici, kamor bo Krimova odprava (igralke, vodstvo, sponzorji, novinarji, rokometni in drugi funkcionarji...) danes odpotovala s čarterskim letalom.

Vse štiri tekme v uvodnem krogu drugega dela so se končale z zmago gostujočih ekip: v skupini 1 sta bila na gostovanju uspešna Györ in Larvik, v skupini 2 pa Oltchim in Budućnost. Črnogorke so pred 4000 gledalci v Metzu spravile na kolena francoske prvakinje z 29:27, za premierni par točk v tem delu tekmovanja pa je bila najzaslužnejša Bojana Popović z osmimi zadetki. Popovićeva je šesta strelka lige prvakinj (41 zadetkov), na tretjem je Krimova igralka Andrea Penezić (z njo, Jeleno Grubišić in Barbaro Varlec Lazović se je klub že dogovoril o nadaljnjem sodelovanju; pogovori z Ljudmilo Bodnjevo sledijo po vrnitvi iz Črne gore, v igri so menda še nove tujke) s 46 zadetki, tri več pa je dosegla madžarska lepotička Anita Görbicz (Györ).