Organizatorji so start najprej prestavili z desete na dvanajsto uro, nato še dvakrat po 15 minut, preden so ga dokončno odpovedali. Spremenjen je tudi spored konca tedna. Danes bo tako slalom (prva proga ob 10.30, druga ob 13.30), jutri pa veleslalom (prva proga bo ob 9.45, druga pa ob 12.45).

Radijski reporter Igor Tominec nam je s terena sporočil, da je ponoči s četrtka na petek pihalo tako močno, da se je tresel tamkajšnji hotel. Ker ni ponehal niti v jutranjem času, so organizatorji čakali do zadnjega. Čeprav se je veter v dolini umiril, so bili na progi močni sunki, ki bi morebitno tekmo v sicer sončnem vremenu naredili neregularno. Po besedah Horjulčana pa v Andori nihče ne bi dal roke v ogenj, da bodo danes in jutri izpeljali program.

"Vse je bilo perfektno. Podlaga, proga, vidljivost… Zato so organizatorji razumljivo odlašali. Napoved je bila, naj bi od poldneva do treh pihalo manj. To se ni zgodilo, zato je bila odpoved logična posledica. Pihalo je nasproti, zato so količki padali. Lahko bi se zgodilo, da bi kakšen priletel tekmovalki v glavo," se je strinjal z odločitvijo žirije Denis Šteharnik, glavni trener slovenske ženske reprezentance v tehničnih disciplinah, ter nadaljeval, "po odpovedi smo naredili štiri vožnje na ogrevalni progi, kjer je pihalo manj. Ob petih smo imeli sestanek za današnjo tekmo." Novice iz slovenskega tabora so sicer slabe, saj je imela včeraj Katarina Lavtar 38 stopinj Celzija vročine, a naj bi danes stisnila zobe in tekmovala v boju za prve točke svetovnega pokala.

Andrea Massi, vodja ekipe Tine Maze, se z odločitvijo direktorja svetovnega pokala Atleja Skaardala ni strinjal in je odpoved tekme doživel povsem drugače kot Šteharnik: "Tako se je pač odločil. Pihalo sicer je, a moje mnenje je, da bi lahko dirkali. Trenerji nismo imeli nobene besede. Takšne odločitve sprejema direktor."

Postavljalec prve proge današnjega slaloma bo Italijan Livio Magoni, trener Tine Maze. Črnjanka je postavitev svojega trenerja odlično izkoristila v Flachauu, kjer je v tej sezoni najbolj napadla nepremagljivo Marlies Schild. Avstrijka ima namreč po šestih slalomih sezone pet zmag, na zadnji preizkušnji v Kranjski Gori pa je odstopila, tako da se ji bodo danes gotovo vsaj malce tresle noge. "Pogoji bi bili včeraj težki, a za vse enaki. Želela sem si tekmovati, a o tem nima smisla zgubljati besed," je svoje videnje predstavila druga alpska smučarka skupnega in slalomskega seštevka svetovnega pokala Tina Maze ter nadaljevala, "ko smo izvedeli, da tekma odpade, so mi na start prinesli slalomsko opremo in takoj sem se odpravila na vadbo slaloma. Trening je bil zelo dober in sem zelo zadovoljna z opravljenim. V veleslalomu se počutim zelo dobro. V Kranjski Gori sem dokazala, da sem vse hitrejša. Na agresivnem snegu mi gre odlično. Kar zadeva moje zdravje, se počutim precej bolje."