Sobota, 11. februarja

Na slovenskih fakultetah in srednjih šolah bodo potekali informativni dnevi, na katerih bodo dijaki in učenci dobili informacije o nadaljnjem izobraževanju.

Tisti, ki jim mraz ne pride do živega, se bodo odpravili na tradicionalni zimski Matjažev pohod na Peco, tisti bolj zmrzljivi pa si bodo lahko ogledali državni zbor.

V Kranjski Gori bodo diplomati in gospodarstveniki počeli to, kar jim gre najbolje od rok - vijugali levo in desno. Tokrat po smučarski progi.

Začetek kurentovanja na Ptuju in začetek mednarodne razstave pasemskih in domačih mačk v Ljubljani.

V hotelu Park v Ljubljani se ima zgoditi prvi Curry festival, na katerem bosta zbrane nagovorila bangladeški in britanski veleposlanik, Mosud Mannan in Andrew Page.

V sklopu EPK gostovanje srbske operne hiše Madlenianum v Mariboru.

Na Portugalskem so napovedane demonstracije proti varčevalnim ukrepom portugalske vlade.

V Ljubnem bodo po zraku letele ženske, v Sočiju po progi drveli smukači.

Nedelja, 12. februarja

Zunaj bo kakšnih 6 pod ničlo, na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani pa bodo odprli sejem Sladoled.

Največje mednarodno karnevalsko srečanje 60 pihalnih godb in mažoretnih skupin iz Slovenije in sosednjih držav, s povorko po ulicah in trgih starega mestnega jedra Ptuja v okviru kurentovanja.

V Londonu bodo podelili nagrade Britanske akademije za film in televizijo bafta, v precej bolj toplem Los Angelesu pa še 54. glasbene nagrade grammy.

Ponedeljek, 13. februarja

Ameriški predsednik Barack Obama bo predstavil svoj predlog proračuna za leto 2013.

Po Washingtonu bo tudi parlament v New Jerseyju glasoval o legalizaciji istospolnih porok.

Torek, 14. februarja

Po zimskem počitku bodo zelenice začeli tlačiti nogometaši v ligi prvakov. Najprej v hladni Nemčiji Bayer Leverkusen in Barcelona.

Sreda, 15. februarja

Finančni ministri držav v območju evra, med njimi prvič novi minister Janez Šušteršič, bodo sprejeli odločitev o drugi pomoči Grčiji, če bo država do takrat izpolnila tri pogoje.

V libijskem Bengaziju se bo začel sodni proces prosti 41 Libijcem, ki jih obtožujejo pomoči pri zatiranju protestov proti nekdanjemu libijskemu diktatorju Moamerju Gadafiju.

Četrtek, 16. februarja

V državnem zboru se bo prvič sestala ustavna komisija, ki se bo dogovorila o svojem delu.

Tradicionalni dunajski operni ples.

Petek, 17. februarja

V državnem zboru bo tekla javna predstavitev mnenj o mednarodnem trgovinskem sporazumu ACTA, ki je dvignil veliko prahu, predvsem zaradi domnevno prekomernega poseganja v pravico do svobodnega pretoka informacij.

Začne se londonski teden mode, z modnimi smernicami za prihodnjo jesen in zimo. Nekaterim se res mudi.