- Koliko to stane? vpraša Radovan Žerjav, ko pride k sebi.

- 4,89 evra na mesec.

- Kaj?! A bo vlada trajala cel mesec?!?

Ubogi ministri Janševe vlade pa nimajo niti prebitega centa, kaj šele 4,89 evra mesečno, in tako ne izvemo, kdo je zamaskirani izbrani član vlade. V prispevku preberemo samo to, da je naš junak - imenujmo ga recimo Clark Kent ali po slovensko Žiga Turk - v zasebnem življenju vase zaprt, molčeč profesor. Toda ko je najteže, ko Slovenijo strese kakšna politična kriza ali je treba racionalizirati državno upravo, se molčeči profesor spremeni v junaka v rdečem plašču in modrem kostumu z veliko črko "S" in postane...

- Superminister!

- Kdo?? zbegano vpraša obrambni minister Aleš Hojs.

- Superminister, ponovi ministrica Ljudmila Lois Novak, ki je zaljubljena v superjunaka z ljubljanskih ulic in se ji še sanja ne, da je on pravzaprav njen sodelavec.

Prvič se je Superminister pojavil, ko je iz slovenske vlade izginil minister za visoko šolstvo in znanost. Povsod so ga iskali, on pa kot da bi se vdrl v zemljo. Po slovenskih fakultetah je zavladal kaos, univerze so tujim študentom ukinile štipendije, slovenski znanstveniki so se sprli zaradi denarja iz evropskih skladov, ko je nenadoma na sejo vlade planil neki tip v oprijetem modrem kostumu.

Ostalo že veste. "Kaj je to, gej parada?!?" je vzkliknila Lois Novak, Janša pa je naslednji dan objavil: "Spoštovani! Izbral sem novega člana vlade!" Tako je tip v rdečem plašču prevzel visoko šolstvo in znanost, v vsem tem direndaju pa nihče iz vlade ni opazil, da na seji - v trenutku, ko se je pojavil skrivnostni minister - ni bilo samo profesorja Clarka Kenta, starega in zanesljivega Janševega ministra brez listnice Žige Turka.

Tako je nastala legenda o Superministru.

Kmalu je izginil tudi minister za šolstvo in šport. Učenci slovenskih šol so podivjali, gimnazijci so si delili fotografije svojih golih profesoric, šport pa je bil na tleh: Peter Vilfan je pristal v parlamentu, Tina Maze se je sprla s smučarsko zvezo, rokometna selekcija pa je na evropskem prvenstvu izgubila pet tekem. Ko se je zdelo, da je vse izgubljeno, se je nenadoma pojavil on.

- Superminister! je vrisknila ministrica Lois Novak.

- Spoštovani, je naslednjega dne slovesno sporočil premier Janez Janša. Predstavljam vam novega ministra za visoko šolstvo, izobraževanje, znanost in šport!

Nato je nekega dne izginil še minister za kulturo. Izginil je v najslabšem možnem trenutku, ravno ko je Maribor postal evropska prestolnica kulture. Obglavljena slovenska kultura je začela bloditi, Frankfurter Allgemeine Zeitung je Maribor opisal kot "bedo od mesta", Slovenci so razgrabili roman Gorana Vojnovića Jugoslavija, moja dežela, Zoran Predin pa je po Balkanu predstavljal album s pesmimi Bregovića, Balaševića, Čolića in Seida Memića Vajte. Tedaj, v zadnjem trenutku - Laibach je ravno začel pripravljati komunistični manifest - se je spet pojavil Superminister, novi slovenski minister za visoko šolstvo, izobraževanje, znanost, tehnologijo, šport in kulturo.

Skrivnostna izginotja slovenskih ministrov pa se niso prenehala. Čez nekaj dni je izginil tudi minister za kmetijstvo in okolje, potem pa še minister za delo, družino in socialne zadeve. Ko je izginil tudi minister za pravosodje in državno upravo, nihče več ni bil presenečen, ko je videl Superministra. Pravzaprav so bili celo zaskrbljeni, ker je zamujal. Premier Janša pa je naslednjega dne javnosti predstavil novega ministra za visoko šolstvo, izobraževanje, znanost, šport, kulturo, kmetijstvo, okolje, delo, družino, socialne zadeve, pravosodje in državno upravo.

In spet nihče od članov vlade ni opazil, da na seji, kot sicer vsakič, ko se je pojavil Superminister, ni bilo le Turka, Janševega Clarka Kenta brez listnice.

Medtem ko je policija iskala skrivnostne ugrabitelje ministrov, je Janša redno, vsakih nekaj dni, javno objavljal, da Superminister prevzema resor za resorjem, od gospodarstva in financ do zdravstva in obrambe. Ko sta na koncu izginila tudi ministra za notranje in zunanje zadeve, je v vladi ostala samo ministrica za izseljence Lois Novak.

- Superminister! se je naposled vdala. Tvoja sem!

Tako je slovenska vlada ostala tudi brez ministrice za izseljence. Superminister - minister za visoko šolstvo, izobraževanje, znanost, šport, kulturo, kmetijstvo, okolje, delo, družino, socialne zadeve, pravosodje, državno upravo, promet, zdravje, infrastrukturo, notranje in zunanje zadeve, gospodarstvo, finance, obrambo in izseljence - je zdaj sam samcat vodil celo vlado.

Lois pa ga je zvečer čakala, sprijaznjena s tem, da ga deli z vso Slovenijo. Samo enkrat, pravijo, je zbrala dovolj moči, da je Clarka Kenta vprašala po njegovih osebnih dokumentih in izdal ji je, kdo je pravzaprav molčeči in vase zaprti profesor Žiga Turk.

- Spoštovana, ji je odgovoril Janez Janša, medtem ko si je slačil rdeči plašč. Za ogled mojih dokumentov moraš biti prijavljena v sistem spletne naročnine Piano.si.