Robert Dewey Hoskins je bil leta 1996 obsojen na desetletno zaporno kazen. Ko jo je odslužil, je odšel v neko bolnišnico, nato pa so ga prejšnjega julija spet aretirali in poslali v psihiatrično ustanovo v Norwalku, od koder pa je zdaj pobegnil.

Policija je sporočila, da ima Hoskins "zelo nasilna nagnjenja" in da je bolje, če se mu ljudje ne približujejo. "Hoskins je zelo psihotičen, ko ne uživa zdravil," so v izjavi sporočili losangeleški policisti.

Madonna je leta 1996 pričala v procesu proti Hoskinsu. Takrat je povedala, da je imela zaradi njega nočne more, ko ga je leto prej večkrat videla v bližini njenega doma. Telesni stražar ji je povedal, da Hoskins trdi, da je njen mož in da "če me ne more imeti, mi bo prerezal vrat od ušesa do ušesa".

Pozneje istega leta, ko je bila Madonna na Floridi, je Hoskins preplezal zid in skočil v njen bazen, nato pa ga je varnostnik dvakrat ustrelil.

Sodni dokumenti kažejo, da je bil julija 2011 obsojen zaradi vandalizma, poroča ameriška tiskovna agencija Associated Press.