Tina Weirather je zablestela minuli konec tedna v Garmisch-Partenkirchnu. Dosegla je dve tretji mesti in število uvrstitev na zmagovalni oder povišala na štiri. Vse je dosega v tej sezoni. V Garmischu je bila uspešna, čeprav naj ji valovit in leden teren ne bi ustrezal. Slovi namreč kot tekmovalka z odličnim občutkom za drsenje po položnejših progah. "Vesela sem, nisem pričakovala, da bom v Garmischu tako hitra, ker sem na tekmi za svetovni pokal prvič smučala tukaj. Ker je teren valovit, sem morala nekoliko spremeniti način smučanja. Ponavadi smučam z veliko občutka in ne pritiskam na robnike, tukaj pa je treba početi ravno to," je z nežnim glasom dejala nasmejana mladenka, ki je veliko obetala že kot najstnica. Osvojila je vse mogoče naslove med mladinkami in v svetovnem pokalu debitirala pri 17 letih. Toda potem jo je doletela podobna usoda kot Ilko Štuhec. Padci in poškodbe so jo ustavili pri razvoju. Med drugim je morala izpustiti olimpijske igre v Vancouvru.

Naposled je vse težave premagala in se v tej sezoni prvič prebila povsem v osredje. "Imela sem tri poškodbe zapored. Vedno, ko sem bila blizu najboljšim, sem se spet poškodovala. Upam, da se tokrat ne bo ponovilo," je dejala. Če jo bo smola obšla, bi bili letošnji uspehi lahko šele začetek bleščeče kariere, kajti talenta ji nikoli ni primanjkovalo. Naslednji korak, ki si ga želi narediti, je zmagati na tekmi za svetovni pokal. Morda bo na to treba še malo počakati. "V bližnji prihodnosti verjetno ni realno, da bi zmagala. Je pa to cilj za naslednja tri, štiri leta," je dejala. Razlog, da zmage še ne pričakuje, se skriva v trenutno najboljši smučarki na svetu. Lindsey Vonn se ji za zdaj še ne zdi premagljiva. A Tina Weirather ima zaveznika v času, kajti pred seboj ima še desetletje smučanja v svetovnem pokalu.

Njen adut sta tudi starša. Harti Weirather in Hanni Wenzel, ki sta jo spremljala v Garmisch-Partenkirchnu, sta bila vrhunska smučarja. Skupaj imata 39 zmag. Še posebno je bila uspešna mama. Dvakrat je osvojila veliki kristalni globus, 33-krat zmagala v svetovnem pokalu in bila po dvakrat olimpijska ter svetovna prvakinja. Ko sta starša blestela v sedemdesetih in osemdesetih, Tina še ni bila rojena, a sta ji povedala marsikaj iz tistega obdobja. "Videla sem nekaj videov. Časi so drugačni kot takrat. A so v smučanju še vedno nekatere stvari, ki se niso spremenile. Nasveti staršev so mi pomagali." Mama jo je do desetega leta tudi trenirala, nato se je pridružila nacionalni smučarski ekipi. Pri 21 letih Weiratherjeva velja za najboljšo športnico žepne države in tudi eno najbolj obetavnih. Podobno kot teniška igralka in njena prijateljica Stephanie Vogt.