Cimos Koper si po sedmih tekmah v skupini C deli drugo mesto z Metalurgom, oba pa sta zbrala po devet točk. Na prvem mestu je s 100-odstotnim izkupičkom nemški HSV, poljska Wisla iz Plocka jih je zbrala pet, ruski Sankt Peterburg tri in romunska Constanta dve točki.

Izbranci Fredija Radojkoviča so na dosedanjih tekmah dvakrat premagali Sankt Peterburg ter po enkrat romunsko Constanto in Wislo, izgubili pa so z Metalurgom in nemškim HSV ter remizirali z Wislo. Po sobotnem dvoboju proti Metalurgu sta pred njimi še dve tekmi: najprej bodo gostovali pri HSV (16. februar), nato pa na domačem igrišču gostili Constanto (25. februar).

V koprskem taboru so odločno napovedali naskok na novi par točk, ob tem pa se želijo Metalurgu oddolžiti za boleč poraz na prvem dvoboju. Na tej tekmi so izjemno slabo odigrali uvodnih dvajset minut, v nadaljevanju pa sta svoje dodala še hrvaška sodnika, ki sta bila kar malce preveč naklonjena domačim igralcem, a tudi izjemno motivirani nekdanji vratar koprskega moštva Darko Stanić.

"V soboto lahko računam na vse svoje varovance, izjema je le poškodovani Matjaž Mlakar. Pred desetimi dnevi so se nam pridružili še igralci, ki so igrali na evropskem prvenstvu v Srbiji, tudi oni se počasi vračajo v klubske vode," je uvodoma dejal Radojkovič in dodal: "V soboto nas čaka zahteven tekmec, obeta se zelo zanimiva tekma. Vsi dobro vemo, kako se je razpletla naša prva medsebojna tekma v Skopju. Na tem obračunu smo imeli v prvi tretjini ogromne težave, v soboto pa želimo sebi in drugim dokazati, da so naši dosedanji dosežki povsem zasluženi. Želimo zmagati in osvojiti drugo mesto v naši skupini."

Makedonski prvak, ki ga vodi nekdanji hrvaški selektor Lino Červar, je na zadnji tekmi v regionalni ligi na področju nekdanje skupne Jugoslavije klonil v Našicah, blestel pa je Slovenec Miladin Kozlina z osmimi goli. Makedonski rokometaši so po tej tekmi malce tarnali nad utrujenostjo svojih udarnih igralcev po vrnitvi z evropskega prvenstva v Srbiji.

Pravico na slovensko-makedonskem obračunu bo delil norveški sodniški par Kenneth Abrahamsen-Arne M. Kristiansen, delagat pa bo Danec Henrik La Cour Laursen.