Čeprav so snemanje filmov začeli že 21. marca 2011, pa je Jackson šele sedaj zaključil z iskanjem zadnjih igralcev. Za vlogo Daina Železnonogega je izbral srebrnolasega Škota Billyja Connollyja, ki je znan kot "Big Yin“ oziroma Veliki.

"Za Daina Železnonogega si nismo mogli izmisliti bolj primernega igralca, najbolj trdoživega in žilavega škrata, kot je Billy Connolly - Veliki,“ je povedal Jackson.

Connolly se je pridružil zvezdniški zasedbi, ki šteje oskarjevko Cate Blanchett, Iana McKellana, Orlanda Blooma in Martina Freemana, ki igra Bilba Bisagina. Hobit je sicer predzgodba Gospodarja prstanov in prva knjiga v seriji, ki se vrti okoli dogodivščin majhnih podeželskih hobitov iz Šajerske. Hobit pripoveduje zgodbo, kako je Bilbo Bisagin odpotoval na svojo prvo dogodivščino in med tem našel Sauronov prstan.

"Hobit: Nepričakovano potovanje“ bo že četrti Jacksonov film o Srednjem svetu, film pa se trenutno snema na Novi Zelandiji. Prvi del je napovedan za letošnji december, drugi del pa za naslednje leto.