V finalni seriji, za katero je vodstvo tekmovanja dvignilo zaletišče, se je vrstni red premešal. Prvič v karieri je državni prvak med člani postal Peter Prevc (drugi po prvi seriji), podprvak pa njegov vrstnik po letih, s katerim sta skupaj gulila srednješolske klopi na ekonomski gimnaziji v Kranju, Nejc Dežman. Trojno zmago kranjskega Triglava je zaokrožil Judež, ki je boj za drugo mesto izgubil za desetinko.

"Ob prvem naslovu državnega prvaka nimam posebnih občutkov. Zaradi zgoščenega ritma je bila to le še ena v seriji tekem, ki sem jo izkoristil predvsem kot dobro priložnost za trening, saj ni veliko možnosti za odpravljanje napak. Moja forma se vzpenja, očitno sem bil med vsemi v najboljši dnevni formi. Imam še precej rezerve, počasi pa misli že uhajajo proti svetovnemu prvenstvu v smučarskih poletih v Vikersundu konec meseca, zato se veselim naslednjih petih tekem v Nemčiji, ki bodo na dveh velikih skakalnicah in letalnici," je povedal 19-letni Peter Prevc iz Dolenje vasi v Selški dolini, ki se je tudi na tekmah svetovnega pokala začel redno uvrščati med najboljšo deseterico.

Če Prevc ni kazal pretiranih čustev, sta bila bolj radostna preostala dva udeleženca na odru za zmagovalce. "Ne bom skrival, da sem pričakoval uvrstitev na stopničke," je povedal podprvak Nejc Dežman, za mnoge presenečenje tekme, saj so mu v hrbet gledali številni asi iz reprezentance A (3. Judež, 4. Rok Šinkovec, 5. Robert Kranjec, 6. Jernej Damjan) in tudi soborci iz mladinske reprezentance (7. 15-letni Anže Lanišek in Jaka Hvala, 9. Rok Justin, 10. 15-letni Cene Prevc), ki se pripravlja na mladinsko svetovno prvenstvo v Turčiji, kjer bodo med favoriti za kolajno med posamezniki in ekipami.

"Čeprav sem po prvi seriji vodil, ni bilo živčnosti. Ker je Prevc skočil odlično, mu čestitam za naslov prvaka, sam pa sem izpolnil cilj z uvrstitvijo na stopničke. Po padcu v Harrachovu se mi forma vzpenja, na vsaki tekmi želim osvajati točke in izboljševati najboljši dosežek v svetovnem pokalu, ki je zdaj 22. mesto, upam pa tudi na nastop na svetovnem prvenstvu v poletih Vikersundu," je povedal Dejan Judež.