Med člani so gledalci v prvi seriji videli povprečne daljave, stotico je zmogel le Judež, ki je tudi vodil po polovici tekmovanja pred Prevcem in Dežmanom. Najboljši Slovenec v svetovnem pokalu Robert Kranjec je po "prvem polčasu" zasedal osmo mesto, njegov reprezentančni kolega Jernej Damjan pa je bil mesto boljši.

V finalni seriji je žirija tekmovanja dvignila nalet. Vrstni red se ni drastično spremenil, so se pa pomešala imena med najboljšimi tremi. Tako je prvič v karieri državni prvak postal Prevc. "Današnje tekmovanje sem videl kot dober trening. Videli smo, kdo je bil danes najbolje pripravljen. V mojih skokih so še rezerve. Veselim se že naslednjih tekem," je po koncu zadovoljen dejal Prevc. Tik pod stopničkami je pristal Jure Šinkovec, peti je bil Kranjec in šesti Damjan. Mladinski olimpijski prvak Anže Lanišek je bil sedmi.

Državna prvakinja pričakovano Požunova, ekipni tekmi sta odpadli

Med dekleti je po pričakovanjih slavila Požunova, ki je vodila že po prvi seriji. Številni so veliko pričakovali tudi od Eme Klinec, a mlada obetavna skakalka SSK Alpina tokrat ni ugnala izkušenejših skakalk. Peta je bila Špela Rogelj, šesta Anja Tepeš, sedma Manja Pograjc in osma Agata Stare. "Potrdila sam dobro formo. Prvi skok je bil kar v redu, drugi pa je bil že boljši," je menila nova državna prvakinja. Branilke naslova Eve Logar zaradi poškodbe ni bilo na tekmi.

Na programu je bila tudi ekipna moška preizkušnja in prvič mešana ekipna tekma, vendar sta obe preizkušnji odpadli, saj so se tekmovalci že odpravili na tekme celinskega pokala onstran Atlantika. Brez šestih skakalcev, ki so v svojih klubih najboljši člani, se je žirija tekmovanja odločila, da se tekmovanje prestavi na 29. februar.