Andrea Massi je v pogovoru za torkovo izdajo Ekipe napovedal, da bodo s smučarsko zvezo sodelovali le še do konca te sezone in da bo Tina Maze v naslednji sezoni znova tekmovala samostojno. "Verjetno bo rešitev takšna, kot sem jo Lovšetu že predlagal spomladi, ko so se začele težave: gremo ponovno na svoje, Tina dirka za Slovenijo, od SZS finančno ne dobimo nič, a hkrati do nje tudi nimamo nobenih obveznosti. Bom pa na tem področju zelo dosleden; igra bo jasna in brez kompromisov," je dejal vodja ekipe in partner najboljše slovenske alpske smučarke.

Smučarka Mazejeva je popustila

Najboljša slovenska smučarka je po odličnem januarju na zadnjih dveh tekmah popustila v izidih. Na smuku v Garmisch-Partenkirchnu je zasedla skromno 26. mesto, v superveleslalomu pa je odstopila, kar ni najboljše sporočilo pred odločilnimi tekmami sezone v boju za novo vrhunsko uvrstitev v svetovnem pokalu. V skupnem seštevku svetovnega pokala alpskih smučark prepričljivo vodi Američanka Lindsey Vonn, ki je doslej zbrala že 1350 točk. Mazejeva jih ima na drugem mestu 868 in za Vonnovo zaostaja 482 točk. Branilka skupne zmage Nemka Maria Höfl-Riesch jih ima na tretjem mestu 796. Slednja se je precej približala Mazejevi in zaostaja za 72 točk.

Preberite si veliki intervju s Tino Maze: "V Sloveniji je najlažje biti povprečen"

"Na tekmi se je lepo videlo, da njena koncentracija ni na ustrezni ravni. Ko se moraš boriti z Lindsey Vonn, ki piše svetovno zgodovino smučanja, je težko, če stvari niso na svojem mestu. Če ti ob tem v hrbet streljajo še iz lastne države in zveze, to ni ravno prijetno. Tino določene stvari motijo preveč, kar vedo tudi tisti, ki so jo napadli v najvažnejšem trenutku sezone in pred najpomembnejšo tekmo sezone. Kdor je to storil, je storil namenoma, saj pozna Tino in ve, da je enako, kot je genialna smučarka, zame tehnično najboljša na svetu, njena šibka točka to, da je občutljiva. Človek je človek in vsakega je treba vzeti takšnega, kot je. Lepota nekega športnika je tudi v tem, da ima te lastnosti," je za Ekipo še razmišljal Massi.

O Vonnovi in Mazejevi: Komentar Dnevnikovega novinarja Andraža Rožmana

Smučarska zveza Slovenije se je danes na zapisano odzvala s kratko izjavo za javnost: "Smučarska zveza Slovenije se ne želi prepirati z našo najboljšo alpsko smučarko. Zadnje izjave Andree Massija žal nadaljujejo prakso blatenja SZS, ki naj bi bila kriva za vse morebitne neuspehe Tine Maze. Takšno vedenje je nešportno, neprimerno in ni v navadi pri drugih ekipah. Vsaka tekmovalka ali tekmovalec se lahko sam odloči, ali bo podpisal pogodbo s Smučarsko zvezo Slovenije, ki bo posredovana po koncu te sezone. To je svobodna izbira vsakega posameznika. SZS pa ne bo dovolila, da bodo posamezniki diktirali pravila nacionalni panožni zvezi, saj bodo ta določena na podlagi sklepov ustreznih organov panoge za alpsko smučanje. Na koncu naj dodamo, da smo vedno pripravljeni na pogovor, ki bi razrešil vse morebitne zaplete v dobro športa."

Alpske smučarke bodo konec tedna tekmovale na treh tekmah svetovnega pokala v Andori (Soldeu), kjer bodo na sporedu dva veleslaloma in slalom.

Vse o sporu Smučarske zveze in ekipe Tine Maze zbiramo na enem mestu