S petnajstim mestom na smuku in 26. na superveleslalomu je nadaljevala niz uvrstitev med dobitnice točk. To ji je uspelo na zadnjih sedmih tekmah, na katerih je nastopila. V tej sezoni je osvojila 142 točk (34. mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala), lani je v vsej sezoni osvojila 103 (58. mesto).

"Maruša je v Garmisch-Partenkirchnu naredila zelo dober rezultat na smuku. Vsaka uvrstitev med 15 najboljših je odličen rezultat. V superveleslalomu ima slabšo številko, zato so naši cilji usmerjeni k temu, da jo izboljša," je dejal trener hitre discipline Andrej Možina. Slovenska reprezentanca je tako blizu enega od ciljev. Trenerski štab si je zadal načrt, da se vsaj ena tekmovalka v hitrih disciplinah uvrsti na finale svetovnega pokala v Schladming, kjer bo nastopilo 25 najboljših. Ferkova je v smuku trenutno na 21. mestu. "Smo blizu cilja. A pred nami sta še dva smuka, stvari se lahko premešajo. Zelo dobro je, da se Maruša lahko uvršča okoli 15., 20. mesta. Naredila je korak naprej," je dodal Možina.

Ferkova ima precej visoke cilje. Še lani je govorila, da je njen dolgoročni cilj skupna zmaga v svetovnem pokalu. Za začetek bo zadovoljna z novim korakom naprej v obliki rednega uvrščanja med najboljših 15 in deset. Možina je prepričan, da od tam naprej ni več daleč do svetovnega vrha. "Pred leti smo sodelovali s Karlom Frehsnerjem. Rekel je, da ko si sposoben uvrstitve med 15 najboljših, lahko tudi zmagaš. Poanta njegove izjave je, da je bistven preskok v razvoju smukača, ko se ta redno uvršča v prvo petnajsterico. Potem gre za dnevno formo in razmere na progi. Zelo pomembno je, da greš korak naprej in Maruša ga je zagotovo naredila," je dejal Možina.