Božič je s prestopom v "slovensko" Astano, kjer je kot športni direktor ostal Gorazd Štangelj, kot okrepitev je prišel Jani Brajkovič, dobrodošlico pa je pripravil Rečan slovenske vzgoje Robert "Kiš" Kišerlovski, naredil velik korak. "Načeloma mi menjave sredine ne odgovarjajo. To pa sem zelo pozitivno sprejel. Prišel sem v znano okolje, k prijateljem. Spremembe so pozitivne, vzdušje je sproščeno, zdaj moramo narediti le še rezultat," se nadeja Božič.

Kristijan Koren je s sedmim mestom v posamezni etapi avstralskega toura najbolje začel sezono. "Lahko sem že dirkal na rezultat, kar je bil največji kapital," je dejal Primorec, ki je v soboto veliko pripomogel do uvodne zmage kolega Elia Vivianija v Donoraticu. "To je za ekipo lepa in prestižna zmaga," je navrgel že med potjo na tople Kanarske otoke. "Verjetno nadaljujem na klasiki Po Furlaniji 1. marca, potem je program osredotočen na vse velike severne klasike do Roubaixa," je kratko opisal zanj poznan program, ki se ne bo izognil niti dirki Po Sloveniji in francoskemu touru.

Novinec v svetu elitnih ekip je Gregor Gazvoda. V dresu francoske Ag2r je že vozil v Argentini na Tour de San Luis. "Tak začetek je bil zame idealen. Lahko smo vozili bolj sproščeno. V ekipo sem bil lepo sprejet že na začetku," je navrgel Gazvoda, ki nadaljuje sredi meseca na Haut Varu v Franciji, potem se seli na belgijske ceste. V ekipi drugega razreda "prokontinental" bodo letos vozili Jure Kocjan, Aldo Ino Ilešič (oba Team Tape1) in Blaž Jarc (NetApp). Kocjan je konec tedna že izkusil tegobe uvoda sezone na francoski etapni dirki Etoile de Besseges, kjer je bil predlani drugi. "Etapo v soboto smo začeli krepko pod ničlo. Veter je najprej v kanal odpihnil policista na motorju, potem pa je bilo zaradi hudega stranskega vetra še nekaj padcev med kolesarji. Protestno smo se ustavili, a so nam organizatorji sporočili, da so v zagati, ker če ne bomo privozili do cilja v Bagnols Sur Ceze, župan ne bo dal denarja. Z vozili smo se prepeljali v bližino mesta, startali še enkrat in krožili po manj vetrovno izpostavljenih cestah," je opisoval Kocjan, ki se je zaključku v nedeljo kar odpovedal. Dirko je začel s sedmim mestom v etapi. Zanj bo osrednja spomladanska preizkušnja Milano-San Remo. "Nerodno je to, ker bi s povabilom na to dirko morali dobiti še katero etapno, da bi utrdil hitrost z dolgimi kilometri. V San Remu ni bil še nihče dober, če je delal samo sedemurne treninge," je pripomnil Ljubljančan.