Dan kasneje so bili v finalu štirje Slovenci. Najboljši je bil znova Peter Prevc (228,4), ki je z 12. napredoval na deseto mesto, Jernej Damjan (221,3 točke), ki je bil po polovici tekme osmi, pa je na koncu zasedel 15. mesto. Dejan Judež (212,2) je s 15. nazadoval na 22. mesto, a vseeno prišel do svojega najboljšega dosežka kariere na tekmah svetovnega pokala, Jure Šinkovec (209,2), ki je bil pred finalom deseti, pa je v finalu izgubil kar 15 mest in končal kot 25. Zunaj finala sta v slovenski ekipi ostala Robert Kranjec, ki je sploh prvič to zimo ostal izven najboljše trideseterice, in Jurij Tepeš.

Komaj 22-letni Gregor Schlierenzauer je v soboto prišel do svoje že 40. zmage v svetovnem pokalu, saj je vodil že po prvi seriji. Na večni lestvici zmagovalcev je zdaj pred njim le še legendarni Finec Matti Nykänen, ki je v svetovnem pokalu zbral 46 zmag. "Kdaj bom ulovil Nykänena? Mislim, da še ne tako kmalu. Še vedno sem mlad, tako da imam časa še dovolj. Če bom še naprej zdrav, bo takšno vprašanje na mestu," je po 40. zmagi dejal Tirolec. Precej manj jih ima Stoch, ki je v nedeljo po Zakopanah prišel do druge zmage to sezono, skupno pa do pete v karieri.

"Zadovoljen sem z nedeljsko tekmo, čeprav sem še naredil nekaj manjših napak. Pričakujem, da jih bom v kratkem odpravil, in vseeno sem zadovoljen," je po nedeljski tekmi menil Peter Prevc in dodal: "V obeh serijah sem imel veter v hrbet, vendar na veter ne morem vplivati, zato se tudi ne morem pritoževati zaradi tega." Kaj se dogaja s Kranjem, je povedal glavni trener slovenske reprezentance Goran Janus: "Glede Robija ni nič takega. V bistvu je oba dneva naredil napaki, ko je bil obakrat malo prepozen z mize. To se zgodi, tako da res ni nič takšnega."

Naslednji tekmi svetovnega pokala bosta prihodnji konec tedna (11. in 12. februarja) v nemškem Willingenu.