Na uvodni tekmi drugega dela tekmovanja jih je v Stožicah visoko premagal romunski klub Oltchim Valcea (31:25), kar je za razglašene slovenske prvakinje zelo slab obet pred nedeljskim gostovanjem v Podgorici pri Budućnosti, ki je na drugi tekmi v skupini 2 slavila na gostovanju pri Metzu v Franciji z 29:27 (15:14).

Pred tekmo so prireditelji po dolgih pogajanjih le prisilili in preselili večjo skupino Oltchimovih navijačev na tisti del tribune v sicer precej praznih Stožicah, ki jim je bil prvotno namenjen - za enim izmed golov. V gostujoči ekipi je bila največjega aplavza domačih navijačev deležna nekdanja Krimova vratarka Luminita Dinu, prav 40-letnica pa je bila nato z 19 obrambami glavna krvnica bivšega delodajalca. Krimovke so na igrišče v Stožicah sicer pritekle skozi špalir bojevnikov z meči, toda njihova predstava proti Romunkam je bila večji del tekme bolj podobna boju s slepimi in nenevarnimi naboji.

A začetek ni obetal takšnega razpleta, kajti že po slabih dveh minutah je Gorica Ačimović s tremi zaporednimi zadetki poskrbela za Krimovo vodstvo s 3:0. Toda gostje so na potezo Ačimovićeve (z devetimi zadetki prva strelka tekme) odgovorile z enako mero (3:3 v šesti minuti), po istem scenariju pa so tudi prvo domače vodstvo z dvema zadetkoma razlike (12:10) spremenile v svojo prednost s 13:12. Gostiteljicam je uspelo še deseto izenačenje na tekmi (13:13), ki pa je bilo hkrati tudi zadnje in njihov labodji spev. V naslednjih šestih minutah je Oltchim naredil delni izid 5:0 in Krimova ladja se je počasi, a zanesljivo začela potapljati.

Ekipa trenerja Toneta Tislja je kot po tekočem traku nizala napake in zgrešene strele ter s svojo slabo igro mučila tako žogo kot navijače. Posledice podpovprečne predstave so bile seveda jasno vidne na semaforju, kajti Oltchim je imel v 46. minuti prvič šest zadetkov naskoka (25:19). Poleg tega je komaj 169 centimetrov visoka Ukrajinka Julija Managarova s tesnim pokrivanjem povsem odrezala kar 16 centimetrov višjo Krimovo ostrostrelko Andreo Penezić, eno izmed petih nominirank Mednarodne rokometne zveze (IHF) za najboljšo igralko na svetu v letu 2011. Zadnji žarek upanja v sicer mrzli Ljubljani je za slovenske prvakinje posijal po treh zaporednih zadetkih in prepolovljenem zaostanku (22:25), toda pod taktirko Yezil Özel, turške organizatorke romunske igre in prve strelke Oltchima (8 zadetkov), so gostje prednost še povečale na sedem golov (29:22 v 56. minuti) in dvomov o zmagovalcu je bilo dokončno konec.

"Tekma je šla v povsem drugačno smer, kot smo želeli in načrtovali. Glavna težava je psihološke narave, saj ekipa ni bila psihološko dobro pripravljena na tekmo. Očitno je, da se stvari v zadnjih skoraj treh mesecih niso obrnile na bolje, ampak na slabše. Zdaj nas čaka veliko garanja, da to popravimo," je ocenil Krimov trener Tone Tiselj. Priznal je, da sta tako Oltchim kot Budućnost trenutno kakovostnejša od Krima: "Tekma z Romunkami je pokazala, da smo precej slabši kot v prvem delu lige prvakinj, poleg tega pa imamo še več težav kot takrat. A vseeno sem prepričan, da končna razlika proti Oltchimu ni realno razmerje moči med kluboma. Romunke niso toliko boljše od Viborga, Larvika in Podravke, s katerimi smo igrali v prvem delu, a so nas vseeno nadigrale v domači dvorani."

Nad Krimovo igro in dogajanjem na igrišču in ob njem je bila razočarana tudi gostujoča vratarka Luminita Dinu: "Lahko rečem, da sem negativno presenečena. V igri mojega nekdanjega kluba ni nobene prave borbenosti, želje, žara, komunikacije... Vse je tako čudno. Ne vem, kaj se dogaja z igralkami, ki bi se po imenih morale boriti za evropski vrh, a Krim je zdaj daleč od tega." Nezadovoljna je bila tudi Krimova igralka Maja Šon: "Dobro smo vedele, kako igrajo gostje v obrambi in napadu. Niso nas presenetile z ničimer novim, kljub temu pa nam ni uspelo najti nobenega protiorožja. Naše igre skorajda ni bilo, preveč smo poskušale reševati individualno, Romunke pa so nas premagale s kolektivno in kakovostno igro."