Nekaj skrbi je povzročala le misel na zgornji del proge Kandahar, ki je položnejši, kar Mazejevi ne ustreza, pa tudi njene smuči se na takšnem terenu ne znajdejo najbolje. Optimistična pričakovanja je po drugem vmesnem času zamenjalo negativno presenečenje. Pridelala je ogromen zaostanek, ki se je do cilja še povečeval, na koncu pa je zadostoval za 26. mesto. Uštela se je pri izbiri pokrivala obraza, ki je bil nujen zaradi hudega mraza. Massi ji je svetoval, naj uporabi obliže. Odločila se je, da celoten obraz prekrije z volneno masko, ki je ob stiku s smučarskimi očali poskrbela, da je slabo videla. "Skozi vso progo nisem skoraj nič videla. Borila sem se le, da sem cela prišla v cilj. Ves čas sem trpela. Zaradi težav z vidljivostjo nisem mogla uresničiti načrta, ki smo ga naredili na podlagi video analize. Toliko sem se ukvarjala s tem, kaj obleči, da sem naredila napako," je bila slabovoljna Tina Maze. Mnoge druge smučarke so se odločile za enako pokrivalo, tudi zmagovalka smuka Lindsey Vonn in drugouvrščena Nadja Kamer. "Drži, toda prej bi bilo masko potrebno preizkusiti," je dejal Andrea Massi.

Če ne gre v prvem poskusu, gre v drugem, je rek, ki je pri Mazejevi v tej sezoni večkrat obveljal. Pred včerajšnjim superveleslalomom je nekaj dejavnikov nakazovalo, da bi se že videna zgodba lahko ponovila. Težav z obrambo pred mrazom (uporabila je obliže) ni bilo, proga je bila takšna, kot Črnjanki ustreza - trda in tehnično zahtevna. Pred njo več tekmovalk ni bilo kos kombinaciji snežne podlage in postavitve, ki sta terjali tehnično popolnost. Precej jih je odstopilo, tudi Vonnova. Priložnost za vrhunsko uvrstitev je bila na dlani. Toda sledilo je novo razočaranje - zapeljala je mimo vrat in odstopila. Reakcija, ki je sledila, ni bila nepričakovana. Nekje v daljavi je bila vidna modro-zelena pika, ki ni smučala proti ciljni areni, ampak je progo zapustila skozi stranski izhod. Ta vodi do žičnice, kamor se tekmovalke pripeljejo z avtomobili. Tudi kasneje je v ciljni areni ni bilo na spregled.

Ker je Mazejeva raje odšla v hotel, je o njenem nastopu govoril Massi. Tokrat za ponesrečen nastop ni bilo krivo pokrivalo, ampak nekaj drugega. Nekaj, kar je v minulih tednih razgrelo strasti v smučarski zvezi. "Če tekmovalec na tej progi ni pri stvari, nima možnosti. Tina pa ni bila pripravljena." Toda za kaj je šlo? Očitno ne za bolečine v grlu, zaradi katerih se po uradni razlagi v soboto zvečer ni udeležila žreba startnih številk. Nadomestila jo je fizioterapevtka Nežka Poljanšek. "Zakaj ni bila pri stvari? Ne bom več govoril o tem," je bil odrezav Massi. Le ena in ena je bilo potrebno sešteti. Seveda gre za spor s smučarsko zvezo. "Lahko vam nekatere stvari povem 365-krat, pa ne boste razumeli. Ne bom povedal, ker bi le izgubljal energijo. Škoda je narejena," je dejal in nato vendarle popustil. "Mislim, da je šlo po dogodkih v Kranjski Gori vse skupaj navzdol. Tina je občutljiva in te stvari vplivajo nanjo. Malo sem razočaran. Tina ima v ekipi dve osebi, naša tekmica (Lindsey Vonn, op. a.) jih ima deset. Moramo imeti mir. Enkrat zboliš, drugič gre za Lovšeta, tretjič nekaj drugega ni v redu… In imamo že tri vikende pokvarjene. Če želiš dosegati vrhunske rezultate, mora vse funkcionirati perfektno," je zmajeval z glavo Andrea Massi in odšel novim stresnim trenutkom naproti.