Kanadčani so bili hit sobotnega smuka, saj so se kar trije uvrstili med najboljšo peterico. Tretje mesto Erika Guaya ni bilo presenečenje, zato pa je bila prava mala senzacija peto mesto Benjamina Thomsena. 24-letni Kanadčan je imel startno številko 50, izkazal pa se je že dan prej, ko je zasedel enajsto mesto.

Ko je v cilj pridrvela startna številka 8 in se močno veselila vodstva, je kazalo, da bo Andrej Šporn dosegel še boljši rezultat kot deseto mesto. Kranjskogorčan je vodil do številke 15, ki jo je nosil domačin Johan Clarey. V nadaljevanju tekme pa je elitna sedmerica pokazala, da je preprosto najboljša.

"Naredil sem odlično vožnjo. Lahko jo imenujem kar optimalno, najboljšo v tej sezoni. Takšni zimski pogoji, kot so bili v Chamonixu, mi ne ustrezajo, zato lahko rečem, da sem dosegel res vrhunski rezultat. Želim si, da bi mi še kdaj uspele tako dobre vožnje. Upam le, da bo teren bolj leden, saj je znano, da sem na takšnih progah najhitrejši," je bil s svojim nastopom zadovoljen Andrej Šporn, ki je bil dolgo časa na mestu vodilnega. "Moj cilj je, da bi bil na tem mestu še dlje časa, da bi se tudi v tej sezoni uvrstil na zmagovalni oder. Vem, da je občutek po tekmi še lepši in rad bi ga doživel še kdaj," je zaključil Šporn, ki je z novimi točkami svetovnega pokala postal najuspešnejši slovenski smučar. Zbral jih je 150, kar zadošča za 16. mesto v smukaškem seštevku svetovnega pokala.

Drugi slovenski alpski smučarji se niso izkazali in so ostali celo brez točk svetovnega pokala, kar je v tej sezoni z redkimi izjemami stalnica.

Naslednji tekmi svetovnega pokala bosta konec tedna v olimpijskem Sočiju, kjer se spored podoben temu tednu, saj se bodo alpski smučarji pomerili v smuku in superkombinaciji.