A nato je sledilo še drugo zadnje vprašanje, pa tretje, četrto, deseto. Ob tem ni zavijala z očmi, ampak klepetala, kot bi s prijateljico sedela ob kavi. Ohranila je nasmešek, ki se je ob duhovitih komentarjih nekajkrat prelil v krohot. Prej je dajala vtis, da uživa v pozornosti, kot da je je naveličana. To sobotno dopoldne je bilo zanjo posebno - petdesetič je zmagala na tekmi za svetovni pokal. A odprtost in sproščen način komuniciranja bi težko pripisali veselju ob zgodovinskem dosežku, kajti takšen vzorec obnašanja se pri Američanki ponavlja iz tedna v teden . Gre za marketinško predstavo ali odsev njene resnične osebnosti?

"To, kar vidite, sem resnična jaz. Ne verjamete? Laura, pridi sem," je Lindsey Vonn poklicala eno od dveh mlajših sester (ima še dva brata), ki jo je minuli konec tedna skupaj z očetom in mačeho spremljala v Garmisch-Partenkirchnu. Laura Kildow je stopila nekaj metrov bližje svoji sestri, obdani z ljudmi v novinarskem središču ob progi Kandahar. Ob hihitanju ji je pritrdila in zabrusila: "Seveda si takšna, ti koza." Šlo je za izraz čiste sestrske ljubezni. "S sestrama in bratoma sem zelo povezana, včasih pa smo se tudi skregali. Zmagala sem vedno jaz. To je bil del moje službe, saj sem starejša sestra. Imela sem še eno vlogo. Bila sem varuška. Previjala sem jih, jim prala perilo, kuhala kosilo," Vonnova ni odstopala od sproščenega načina pripovedovanja. Zmagovalna miselnost, s katero drvi proti nazivu najboljša smučarka vseh časov, ne izvira iz zmag v dvobojih v otroštvu. "Ne, takrat sem dobila zgolj sestrsko miselnost. Zmagovalno imam že od nekdaj. Ne vem, od kje. Enostavno jo imam."

O družini rada govori. Nanjo je navezana, še posebno v zadnjih mesecih, ko ima težave v zasebnem življenju. Po ločitvi od moža in nekdanjega trenerja Thomasa Vonna se je zbližala z očetom, s katerim nekaj let ni imela stikov. Vonn naj bi bil kamen spotike. Sedaj ga ni več v življenju najboljše smučarke na svetu in zatekla se je k družini, predvsem k Lauri, ki študira v Firencah, in Karin. "Sestre imajo vedno posebne odnose, me tri pa smo si še posebno blizu. To je bilo zelo pomembno v minulih mesecih. Pomagali so mi v težkih trenutkih, ki pa niso izginili. Še vedno trpim zaradi težav v zasebnem življenju. Družina se je žrtvovala, da sem lahko postala smučarka. Potrebujem jih, oni pa mene. Smo tesno povezani." Da bi se Lindsey lahko razvila v vrhunsko smučarko, se je družina iz Minnesote preselila na drugi konec ZDA, v Vail. Prodali so hišo in prihranke vložili v kariero najstarejše hčerke. Investicija se je obrestovala. Danes je Lindsey Vonn najbolj razpoznaven obraz v svetu alpskega smučanja. Denar, ki se steka od sponzorskih pogodb in nagrad, je minus že zdavnaj spremenil v debel plus na bančnem računu. "V Minnesoti smo pustili sanjsko hišo in prijatelje. Mama je v mojo smučarsko kariero vložila denar, ki ga je varčevala za pokoj. Če ne bi bila uspešna, bi bilo za družino hudo."

A sedaj so lepši časi. Sešteva zmage, kolajne, velike in male kristalne globuse. Ne razmišlja več, na katerem prizorišču je zmagala, ampak na katerem še ni. Spomnila se je le Bad Kleinkerchheima. "Vsaka zmaga je nekaj posebnega. V spominu so mi ostale predvsem tiste, ki so bile odločilne za osvojitev velikega kristalnega globusa. Pred dvema letoma sem na finalu tukaj v Garmischu morala dobiti superveleslalom in sem ga. Ko sem pod pritiskom, se znajdem najbolje." V naslednjih mesecih bo skušala postati najboljša vseh časov. Še dvanajst zmag je oddaljena od rekorderke Annemarie Moser-Pröll in pet od Vreni Schneider. Ker je stara šele 27 let, ne bi bilo prav nič tvegano, če bi stavili, da ji bo uspelo. Večje vprašanje je, kdaj.

Do takrat bo ostala neustrašna na zasneženi strmini ter vedno naličena, urejena in nasmejana v ciljni areni. "Življenje naj bi bilo zabavno. Precej lažje je biti prijazen kot zloben," je razložila svoje vodilo. Čeprav: "Vi fantje pišete slabe stvari o meni. Ja, vi. Ti, ti, ti in ti." Pokazala je proti pretežno nemško govorečim novinarjem, ki so stali v ozadju. V glas je spet vnesla šaljiv ton in sklenila: "Toda trudim se, da vaših zapisov ne bi jemala osebno in se skušam predvsem zabavati."