V slalomu so največ možnosti za zmago, še zlasti po odstopu vsestranskega Američana Bodeja Millerja na prvi progi, pripisovali branilcu skupne zmage in vodilnemu v skupnem seštevku svetovnega pokala Hrvatu Ivici Kosteliću. Kostelić, ki je v tej sezoni zmagal na prvih dveh superkombinacijah, je bil 19. po prvi vožnji (+2,81). Na slalomu, ki ga je postavil njegov oče Ante, pa ni nadoknadil velikega zaostanka in je tekmo končal na sedmem mestu (+1,44).

Kostelić (941) tudi po treh preizkušnjah v Chamonixu, na obeh smukih je vpisal ničlo, ostaja na vrhu skupnega seštevka. Sledita mu Avstrijec Marcel Hirscher (825), ki je tekme v Chamonixu izpustil, in Feuz (793). Švicar se je Hirscherju približal na le 32 točk. Kostelić (236 točk) ostaja tudi v boju za mali kristalni globus v disciplini, čeprav se mu je na le 16 točk približal Feuz.

V vodstvu po superkombinacijskem smuku je bil 26-letni Avstrijec Baumann, ki je ohranil visoko prednost tudi v slalomu in dobil tekmo. Drugi po prvi vožnji Francoz Adrien Theaux je bil na koncu četrti, Italijan Dominik Paris, tretji po prvi vožnji, ni izkoristil dobrega izhodišča in je na drugi progi odstopil. Za rezultat dneva je poskrbel Pinturault, ki se je z najboljšim časom slaloma prebil s 27. mesta v smuku, kjer je imel zaostanek kar 3,27 sekunde, na končno drugo mesto.

Baumann, nekdanji dvakratni mladinski svetovni prvak v smuku in kombinaciji (2004,2006) je vpisal svojo drugo zmago v svetovnem pokalu in prvo po letu 2009 (Sestriere). Obakrat je slavil v superkombinaciji.

Slovenci v superkombinaciji na prvih dveh tekmah niso nastopali, po dolgem času pa sta bila danes na startu kar dva slovenska tekmovalca, in sicer nekdanja mladinska svetovna prvaka, ki pa nista vpisala vidnejše uvrstitve. Kline je že v smuku pridelal precejšen zaostanek. Vpisal je 24. čas (+3,08), Perko, mladinski svetovni prvak v smuku leta 2005, pa je bil diskvalificiran po prvi vožnji, potem ko je v cilj prišel kot 28. (+3,28). Kline, ki je lani v Crans Montani osvojil naslova mladinskega svetovnega prvaka v superveleslalomu in smuku, je v slalomu, ki ga ne trenira, le še povečal zaostanek, ki je nazadnje znašal več kot osem sekund, kar je zadostovalo za uvrstitev na rep lestvice. Tekmo je končal kot 33. od 41 tekmovalcev, ki so prišli v cilj.