Mazejeva, druga in tretja na prejšnjih dveh superveleslalomih sezone (Bad Kleinkirchheim, Cortina d'Ampezzo), je imela startno številko 22, ker se zaradi obolelosti v soboto zvečer ni udeležila žrebanja. Kljub temu je prišla na start. Pri drugem merjenju časa je imela 86 stotink zaostanka za Mancusovo. Kmalu potem je pri prehodu v strmino, ko so bila vratca postavljena tako, da se jih je iz ravninskega dela videlo praktično zadnji trenutek, zaradi prevelike hitrosti zgrešila zavoj.

Američanka Lindsy Vonn je po sobotni petdeseti zmagi v pokalu v karieri, ki jo je dosegla v smuku, že v vrhnjem delu proge nekoliko zaostajala za Mancusovo, nato pa je nedolgo po drugem merjenju časa zgrešila vratca in prvič v zimi odstopila v hitrih disciplinah. Kljub temu še vedno prepričljivo vodi v svetovnem pokalu; ima 1350 točk, Tina Maze jih ima na drugem mestu 868 in zaostaja 482 točk. Nemka Maria Höfl-Riesch, domačinka iz Partenkirchna, ki je bila tokrat četrta, jih ima na tretjem mestu 796. Slednja se je precej približala Mazejevi in zaostaja za 72 točk. Mancusova je na težki progi in pri 20 stopinjah pod lediščem slavila šesto zmago v pokalu, drugo v tej disciplini po Cortini leta 207. Vonnova vodi tudi v posebnem točkovanju discipline (313) ter Fenningerjevo (293) in Mancusovo (269), Mazejeva pa je s četrtega zdrsnila na sedmo mesto (171).

Massi: Stvari so šle po Kranjski Gori navzdol

"Proga je zelo težka in če tekmovalec ni pri stvari, potem ne more biti dobrega izida. In Mazejeva danes ni bila pri stvari. Škoda je bila že narejena. Mislim, da so šle stvari po dogodkih v Kranjski Gori navzdol. Sam sem tudi malo 'podrt', in še ne vem, kako bom dvignil njeno psihično stanje. Smo normalni ljudje kot vsi ostali. Damo vse od sebe, v boju za vrh pa odločajo malenkosti. Odstopile so sicer tudi druge tekmovalke, vendar imamo mi zadnje tri vikende pokvarjene. Enkrat pride bolezen, drugič Tomaž Lovše in spor s smučarsko zvezo ... Mogoče sem naredil napako in bi moral pustiti vse skupaj, da napadejo mene ali tekmovalko," je menil Andrea Massi, vodja ekipe Tina Maze.

Še drugo tekmo zapored je bila Ferkova najboljša Slovenka. "Želela bi si sicer, da bi bile vse Slovenke med dobitnicami točk. Sama pa si želim, da bi se bolj približala vrhu. Na tehničnem delu zelo težke proge nisem izpeljala dveh zavojev tako, da bi lahko ohranila največjo možno hitrost. Moj cilj je bil preboj v trideseterico. To sem izpolnila, bom pa skušala na naslednjih tekmah še višje, čeprav me 'tepe', ker imam visoko startno številko. Zato bom tudi izpustila tekme v Andori in šla na tekme za evropski pokal na Slovaško, da bom izboljšala startne številke," je pojasnila Ferkova.

Ženski del svetovnega pokala se bo preselil v Andoro, malo državico z okrog 70.000 prebivalci v Pirenejih med Španijo in Francijo. Soldeu bo v petek in soboto gostil dva veleslaloma, prvega zaradi odpovedi francoskega Courchevela, v nedeljo pa še slalom.