Med finalisti je bil vnovič tudi Jure Šinkovec (203,5 točke), ki je zasedel 18. mesto, Dejan Judež (194,7) pa je bil 23. Prvič to zimo je brez točk svetovnega pokala ostal Robert Kranjec, ki je tekmo končal na 34. mestu, Jernej Damjan je bil 41., zunaj finala pa je obstal še Jurij Tepeš na 45. mestu. Slovencem je po prvi seriji zahvaljujoč Prevcu, ki je bil na sedmem mestu, kazalo bolje. A član kranjskega Triglava je v finalu ob nekoliko slabših vremenskih razmerah, imel je veter v hrbet, nastopil nekoliko slabše in zdrsnil na končno 13. mesto. Pet mest slabši je bil Šinkovec, ki je v finalu zdrsnil po razpredelnici navzdol za dve mesti, med dobitnike točk pa se od slovenskih orlov uvrstil le še Judež.

"Po prvi seriji nam je kazalo bolje, kot se je izšlo na koncu. Kljub vsemu lahko rečem, da smo dosegli soliden rezultat. Predvsem sem vesel uvrstitev Jureta in Dejana, Peter je nastopil solidno, ostali trije pa bodo morali jutri pokazati več. Ne gre zato, ali sem zadovoljen ali ne, je solidno, a jutri je nova tekma pred nami in gremo naprej," je po tekmi nastope svojih varovancev ocenil glavni trener Goran Janus. Komaj 22-letni Schlierenzauer pa je danes zanesljivo prišel do svoje že 40. zmage v svetovnem pokalu, saj je vodil že po prvi seriji. Na večni lestvici zmagovalcev je zdaj pred njim le še legendarni Finec Matti Nykänen, ki je v svetovnem pokalu zbral 46 zmag. Drugi je bil Nemec Severin Freund, tretji pa še en Avstrijec Thomas Morgenstern, ki je bil po polovici tekme "šele" 14.

"Kdaj bom ulovil Nykänena? Mislim, da še ne tako kmalu. Še vedno sem mlad, tako da imam časa še dovolj. Če bom še naprej zdrav, bo takšno vprašanje na mestu," je po 40. zmagi dejal Tirolec, njegov reprezentančni kolega Beljačan Morgenstern pa je bil prav tako vesel: "Tudi sam sem danes praznoval nekakšen jubilej, saj sem še 70. v karieri stal na stopničkah v svetovnem pokalu. To je zame velika motivacija tudi za nedeljsko tekmo." V svetovnem pokalu še naprej vodi Avstrijec Andreas Kofler (1034 točk), ki je bil danes šesti. Na drugo mesto se je po današnji zmagi povzpel Schlierenzauer (966), tretji je Norvežan Anders Bardal (957), ki je današnjo tekmo končal na petem mestu. Najboljši Slovenec ostaja Kranjec (534), ki pa je z osmega nazadoval na deseto mesto, blizu "top 10" v svetovnem pokalu je tudi Prevc (272) na 13. mestu.

V nedeljo bo v Predazzu še ena tekma. Prva serija se bo začela ob 16. uri, kvalifikacije pa bodo predvidoma na sporedu ob 14.30.